Британська розвідка назвала причину вибуху на заводі під російським Іжевськом

Британська розвідка назвала причину вибуху на заводі під російським Іжевськом

Укрінформ
Британська розвідка припускає, що вибух на військовому заводі під Іжевськом, який випускає ракетну техніку, міг статися через недбале поводження з вибухонебезпечними матеріалами.

Про це в соцмережі Х повідомляє Міністерство оборони Великої Британії, передає Укрінформ.

Як зазначається, на цьому заводі виробляють балістичні ракети, зокрема «Іскандер», який регулярно використовується проти України. Спочатку припускалося, що вибух стався через помилку робітника, хоча пізніше російські ЗМІ писали, що він стався через «планові випробування» ракетних двигунів.

«Малоймовірно, що українські безпілотні літальні апарати були причетні до вибуху, враховуючи відстань 1200 км від України. Крім того, не було повідомлень про подібні атаки в цьому районі», - йдеться у зведенні британської розвідки.

Це щонайменше п'ятий незрозумілий вибух на військово-промисловому заводі в РФ за останні чотири місяці. Попередні вибухи були на Каменському хімічному заводі в Ростові 15 січня 2024 року, Челябінському танковому заводі 26 листопада 2023 року, а також на заводах з виробництва пороху і боєприпасів у Котовську 10 листопада 2023 року і Солікамську 31 жовтня 2023 року, зазначають у розвідці Британії.

Читайте також: Дрони СБУ вдарили по Ільському та Афіпському НПЗ у Росії - джерело

«Існує реальна ймовірність того, що вибух стався через недбале поводження та зберігання легкозаймистих та вибухонебезпечних матеріалів. Крім того, політичний тиск з боку вищого керівництва з метою збільшення обсягів виробництва військової промисловості для підтримки війни в Україні, ймовірно, призвів до цілодобового виробництва та втоми персоналу», - йдеться у зведенні.

Зростання вимог до виробництва, швидше за все, призведе до збільшення кількості промислових аварій у майбутньому, вважає британська розвідка.

Як повідомляв Укрінформ, 7 лютого у Росії на Воткінському військовому заводі, що випускає ракетну техніку, або на полігоні поруч з ним стався потужний вибух, після цього почалася сильна пожежа.

Воткінський завод із 2022 року перебуває під санкціями США, ЄС, України, Швейцарії, Японії. Він, зокрема, виробляє ракети та боєприпаси для комплексів «Іскандер» і «Точка-У», які Росія використовує в агресивній війні проти України.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-