Експерт - про російську ракету «Циркон»: Вона не відповідає ознакам гіперзвукової зброї

Експерт - про російську ракету «Циркон»: Вона не відповідає ознакам гіперзвукової зброї

Укрінформ
Аналітик, авіаційний експерт Костянтин Криволап допустив можливість застосування Росією під час масованої атаки 7 лютого гіперзвукової ракети "Циркон", зауваживши, що вона не відповідає ознакам гіперзвукової зброї.

Про це Криволап сказав в інтерв'ю Українському Радіо, передає Укрінформ.

"Наскільки вона гіперзвукова? Не більше, ніж "Кинджал". Тому що вона не відповідає ознакам гіперзвукової зброї. Гіперзвуковою зброєю займаються американці, японці, індуси, китайці. Але Росія повинна бути "попереду всіх", тому заявила, що вона створила цю гіперзвукову ракету. Росіяни поставили її на озброєння в січні минулого року. Підписали контракт на вироблення першої партії з близько 10 ракет, але в травні минулого року виробництво цих ракет ще не починалося", - зазначив аналітик.

За словами Криволапа, за цими контрактами РФ збиралася за 5 років переоснастити весь флот ракетами "Циркон". Йшлося приблизно про 30 ракет на рік.

"І це вони намагалися зробити ще, коли не було такого режиму санкцій, який зараз. Тому, якщо допустити ймовірність, що був пуск цього "Циркона", то я думаю, що він був з тієї кількості, яка була підготовлена для випробувань", - додав аналітик.

Читайте також: Російська армія вдарила по Селидовому ракетами КN 23 та С-300 – МВС

Криволап зазначив, що ця система від початку була задумана як протикорабельна, для заміни протикорабельних ракет. А пристосувати протикорабельну ракету для того, щоб стріляти по наземних цілях, не зовсім проста робота, бо майже треба робити нову систему наведення.

Як повідомляв Укрінформ, зранку 7 лютого російські загарбники вкотре здійснили на Україну масовану повітряну атаку. Протиповітряна оборона знищила 44 ворожі цілі із 64.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-