Ракетоносії РФ перебувають у пунктах базування через шторм - Гуменюк

Ракетоносії РФ перебувають у пунктах базування через шторм - Гуменюк

Укрінформ
Російські кораблі-ракетоносії перебувають у пунктах базування через шторм у Чорному морі.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк.

«Ситуація у Чорному морі стабільна. Море штормить, ворог завів кораблі у пункти базування, зараз фіксуємо три кораблі, але ракетоносії знаходяться на базі», - зазначила вона.

Відповідаючи на запитання, з чим пов’язана економія «Калібрів» під час масованої ракетної атаки 7 лютого, коли Росія випустила лише три одиниці цієї зброї, Гуменюк сказала: «Ми розуміємо, що обслуговування ракетоносіїв, зокрема їх ракетних установок, перезавантаження «Калібрів» вони мають проводити в Севастополі. Поки що вони не налагодили для себе в Новоросійську, де базуються переважно ракетоносії, такої логістики. Це значить, що вони повинні ризикувати, заводячи кораблі-ракетоносії у пункти базування, де уже не почуваються так спокійно. У Севастополі залишається уся інфраструктура, пов’язана з цими заходами, і вони воліють не ризикувати зайвий раз».

Також Гуменюк не виключає, що ворог може економити «Калібри» у зв’язку з майбутньою переорієнтацією використання ракет повітряного базування на ракети, які випускають з кораблів-ракетоносіїв.

Читайте також: Росіяни шукають маршрути для нових ракетних атак - Гуменюк

Як повідомлялося, вранці 7 лютого Росія здійснила чергову масовану ракетну атаку на Україну. У Києві та інших містах працювала ППО.

Сили та засоби протиповітряної оборони вранці 7 лютого знищили над Києвом та в районі столиці близько 20 ворожих ракет.

У столиці внаслідок повітряної атаки РФ пошкоджень зазнав багатоповерховий житловий будинок у Голосіївському районі. Раніше повідомлялось про чотирьох загиблих та 40 постраждалих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-