У Росії побудують нову базу для ПВК «Вагнера» - британська розвідка

У Росії побудують нову базу для ПВК «Вагнера» - британська розвідка

Укрінформ
У Ростовській області побудують основну базу для найманців ПВК «Вагнер», де також розмістять новий добровольчий корпус Росгвардії, що непрямо підтверджує підпорядкування їй угруповання.

Про це у соцмережі Х повідомляє Міністерство оборони Великої Британії, передає Укрінформ.

У британській розвідці зазначили, що новий командир ПВК «Вагнера» Антон «Лотос» Єлізаров записав перше відеозвернення після загибелі засновника угруповання Євгена Пригожина та колишнього польового командира Дмитра «Вагнера» Уткіна в авіакатастрофі у серпні минулого року, в якому детально описав розташування нової штаб-квартири угруповання у Козацьких Лагерях Ростовської області, поряд із казармами 150-ї мотострілецької дивізії РФ.

Єлізаров також стверджував, що на новій базі угруповання буде розміщений новий Добровольчий корпус Росгвардії, що непрямо підтверджує підпорядкування ПВК Росгвардії.

У Міноборони Британії вважають, що Росгвардія, ймовірно, готує новий добровольчий корпус з досвідчених бійців ПВК «Вагнера» для посилення воєнних зусиль Росії в Україні та розширення російського впливу в Африці.

Читайте також: У Білорусі перебуває менш як тисяча «вагнерівців» - британська розвідка

«Російська держава, ймовірно, санкціонувала будівництво нової бази ПВК «Вагнер» та, ймовірно, вважає, що підпорядкувавши угруповання Росгвардії, вона усунула будь-яку потенційну загрозу, яку ПВК може становити для безпеки російського режиму», – вважають у британській розвідці.

Як повідомляв Укрінформ, колишні бойовики ПВК «Вагнер» тепер служать у Російській національній гвардії, де їх об’єднали у добровольчий корпус.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-