Створення Сил безпілотних систем відкриє нові можливості у застосуванні дронів - Міноборони

Створення Сил безпілотних систем відкриє нові можливості у застосуванні дронів - Міноборони

Укрінформ
Створення Сил безпілотних систем сприятиме накопиченню та обміну досвідом, а також відкриє нові можливості у застосуванні безпілотників.

Про це перший заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Олександр Павлюк заявив у Телеграмі, передає Укрінформ.

“Використання безпілотних систем як засобів розвідки та ураження ворога: на землі, у повітрі та на морі — справжня революція у веденні бойових дій”, - зазначив генерал-лейтенант.

Безпілотники довели свою беззаперечну ефективність та важливість в сучасній війні. Сили оборони вже завдали критичних втрат ворожому флоту; щодня знищують живу силу та техніку ворога у значних обсягах — саме завдяки дронам, підкреслив Павлюк.

“Створення Сил безпілотних систем як самостійного роду військ у складі Збройних сил України - підтвердження того, що ми розуміємо важливість цих технологій. І готові належним чином використати всі переваги безпілотних засобів”, - зауважив Павлюк.

За його словами, нові організаційні можливості дадуть змогу не лише створити спеціальні штатні посади для роботи з дронами. Це будуть нові підрозділи, а також система накопичення, оцінки, обміну досвідом та підготовки застосування безпілотників.

Читайте також: Створення Сил безпілотних систем є важливим кроком у розбудові ЗСУ - Умєров

Важливо також, що відкриваються можливості для повноцінного масштабування виробництва дронів та спрямування їх у війська, наголосив перший заступник міністра оборони.

За словами Павлюка, Україна має не лише технології, але й значні перспективи реалізувати власні задачі на полі бою саме завдяки залученню безпілотних технологій.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський підписав указ про створення Сил безпілотних систем.

Фото: 22 ОМБр

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-