Бійці ССО підірвали важливий об'єкт російських військ у Чорному морі

Бійці ССО підірвали важливий об'єкт російських військ у Чорному морі

Укрінформ
Сили спеціальних операцій Збройних сил України підірвали важливий об'єкт російських військ у Чорному морі та знищили обладнання, яке допомагало загарбникам атакувати безпілотниками південь України.

Про це ССО повідомили у Телеграмі, передає Укрінформ.

Як виявила розвідка, одну з незаконно захоплених видобувних платформ росіяни використовували для підсилення роботи безпілотника іранського виробництва «Мохаджер-6», а саме встановили там обладнання, що збільшує дальність і радіус його роботи.

Цей БПЛА загарбники застосовували для здійснення розвідувальної діяльності та подальших ударів дронами-камікадзе типу Shahed по об’єктах критичної інфраструктури півдня України.

Також ворог встановив на платформі радіолокаційну станцію виявлення надводних об’єктів (від моторних човнів до кораблів) «Нева-Б», за допомогою якої контролював обстановку у північно-західній частині Чорного моря.

Ретельно підготувавшись, група 73-го морського центру ССО взялася за знищення ворожих об’єктів.

Спецоперацію проводили в зоні постійного патрулювання авіації та флоту російських загарбників. Уночі човни українських бійців підійшли впритул до видобувної платформи. Після проведення спеціальних дій та зачистки об’єкт замінували. Відійшовши на безпечну відстань, бойова група здійснила підрив ворожої цілі.

Повідомляється, що в результаті спецоперації українські бійці захопили важливе обладнання загарбників та підірвали щоглу з антеною.

Читайте також: Британська розвідка розповіла, як вплине знищення катера «Івановєц» на флот РФ

Таким чином вдалося зробити безпечнішим пересування кораблів та обмежити можливості РФ у північно-західній частині Чорного моря.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у Військово-морських силах ЗСУ заявили, що в результаті дій Сил оборони України робота Чорноморського флоту РФ якщо не паралізована, то значно ускладнена, зокрема в плані оснащення ракетами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-