Британська розвідка розповіла, як вплине знищення катера «Івановєц» на флот РФ

Британська розвідка розповіла, як вплине знищення катера «Івановєц» на флот РФ

Укрінформ
Британська розвідка присвятила свій новий огляд знищенню спецпідрозділом ГУР російського ракетного катера «Івановєц» 1 лютого.

Про це в соцмережі Х повідомляє Міністерство оборони Великої Британії, передає Укрінформ.

Зазначається, що «Івановєц» патрулював західне узбережжя Криму. Його складна система зв'язку дозволяє відправляти та отримувати дані про цілі з інших кораблів, гелікоптерів та патрульних літаків дальньої дії.

«Цей останній успіх України підкреслює постійну вразливість російських військових кораблів, що діють у Чорному морі. Він, швидше за все, вплине на елементи командування та управління Чорноморського флоту, можливо, змусивши їх переглянути свою маневреність у районі західного Криму», - вважає британська розвідка.

Водночас військові аналітики припускають, що російський флот, вочевидь, як і раніше, здатний виконувати три свої основні завдання в Чорному морі: завдання дальніх ударів, патрулювання і підтримка.

Читайте також: Речник ВМС - про знищений ракетний катер: Міг вражати цілі в радіусі до 130 кілометрів

Як повідомляв Укрінформ, уночі 1 лютого воїни спецпідрозділу ГУР знищили ракетний катер "Івановєц" Чорноморського флоту РФ.

Дрони MAGURA V5 здатні перевозити до 300 кг вибухових речовин на відстань до 800 кілометрів.

Керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов заявив, що «Івановєц» був знищений морськими дронами MAGURA V5 українського виробництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-