Сили оборони за добу відбили 41 атаку на п'яти напрямках

Сили оборони за добу відбили 41 атаку на п'яти напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України протягом доби відбили чотири ворожі штурми на лівому березі Дніпра та 41 атаку на інших п'яти напрямках, зокрема 23 – на Авдіївському.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 суботи, 3 лютого. 

Загалом на фронті протягом доби, згідно з даними Генштабу, відбулися 45 бойових зіткнень. Оперативна обстановка на сході та півдні країни залишається складною.

Українська авіація протягом дня завдала ударів по 12 районах зосередження особового складу російських загарбників. Підрозділи ракетних військ ЗСУ зі свого боку вдарили по району зосередження особового складу ворога та його артилерійському засобу. 

Російська армія за добу здійснила загалом 54 авіаційні удари й 33 обстріли із реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони і населених пунктах. Унаслідок ворожих атак є поранені серед цивільного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали житлові приватні й багатоквартирні будинки, а також інша цивільна інфраструктура.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася, ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

Читайте також: ППО знищила над Дніпропетровщиною ракету Х-59

Визначені підрозділи Збройних сил Білорусі продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Російська Федерація й надалі зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілює зі своєї території населені пункти та нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Із авіації війська РФ ударили в районах Бударків, Колодязного та Григорівки Харківської області.

Понад 20 населених пунктів на Сіверському і Слобожанському напрямках протягом доби загарбники обстріляли з мінометів й артилерії, зокрема Карповичі Чернігівської області, Степок, Грабовське, Попівку й Могрицю Сумської області, Козачу Лопань, Огірцеве, Малу Вовчу та Піщане Харківської області.

На Куп’янському напрямку українські захисники відбили дві ворожі атаки в районах Синьківки й Іванівки Харківської області. Росіяни безуспішно намагалися прорвати там оборону. 

Авіаційних ударів війська РФ завдали в районах Куп’янська, Іванівки, Кислівки, Табаївки та Піщаного Харківської області. 

Близько 15 населених пунктів на Куп’янському напрямку російська армія атакувала артилерійським і мінометним вогнем, зокрема Синьківку, Іванівку, Кислівку й Котлярівку Харківської області.

Читайте також: На Купянському напрямку на всіх ділянках точаться важкі бої - Сирський

На Лиманському напрямку захисники України відбили п'ять ворожих атак у районах Серебрянського лісництва Луганської області, Тернів та Ямполівки Донецької області. Росіяни намагалися прорвати там оборону за підтримки авіації. 

Від мінометних й артилерійських ударів російської армії протягом доби на Лиманському напрямку постраждали близько 15 населених пунктів, серед них – Білогорівка Луганської області, Терни, Ямполівка, Торське, Серебрянка, Верхньокам’янське та Виїмка Донецької області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони України відбили три ворожі атаки в районі Богданівки та Кліщіївки Донецької області. Війська РФ безуспішно намагалися покращити там своє тактичне положення. 

Понад 10 населених пунктів на Бахмутському напрямку потрапили під вогонь російських мінометів й артилерії, зокрема Григорівка, Іванівське, Кліщіївка та Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку українські захисники відбили 20 ворожих атак у районі Авдіївки та ще три – у районі Первомайського Донецької області. За підтримки авіації російська армія намагалася прорвати там оборону. 

Авіаудару загарбники завдали в районі Олександрополя Донецької області. По більш ніж 15 населених пунктів на цьому напрямку росіяни спрямували артилерійський і мінометний вогонь, зокрема по Новобахмутівці, Бердичах, Степовому, Авдіївці та Первомайському Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони України продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки й Новомихайлівки Донецької області. Війська РФ за підтримки авіації шість разів безуспішно намагалися покращити там своє тактичне положення. 

Під артилерійським і мінометним вогнем загарбників опинилися Красногорівка, Георгіївка, Побєда, Новомихайлівка й Парасковіївка Донецької області. 

На Шахтарському напрямку українські оборонці відбили дві ворожі атаки в районі, що південніше від Золотої Ниви Донецької області.

Читайте також: Сили оборони за добу нейтралізували на Таврійському напрямку 140 ворожих дронів

Російські війська вдарили з авіації по районах Старомайорського, Вугледара й Урожайного Донецької області. Близько 10 населених пунктів на цьому напрямку зазнали артилерійських і мінометних ударів ворога, серед них – Водяне, Пречистівка, Старомайорське та Рівнопіль Донецької області.

На Запорізькому напрямку наступальних (штурмових) дій росіяни не вели, натомість били з артилерії й мінометів по населених пунктах. Під ворожим вогнем перебували понад 20 міст і сіл, зокрема Полтавка, Малинівка, Гуляйполе, Білогір’я, Роботине і П'ятихатки Запорізької області.

На Херсонському напрямку війська РФ не відмовляються від наміру вибити підрозділи Сил оборони із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом доби загарбники чотири рази намагалися штурмувати українські позиції, але безуспішно. 

У районах Червоного Маяка, Кринків та Зміївки Херсонської області російська армія завдала авіаційних ударів. Від артилерійського й мінометного вогню загарбників потерпали Херсон, Червоний Маяк, Токарівка, Садове й Кізомис Херсонської області. 

Із реактивних систем залпового вогню росіяни вдарили по районах Іванівки, Кринків й Інженерного Херсонської області. 

Як повідомляв Укрінформ, за даними командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Сирського, на Куп’янському напрямку на всіх ділянках точаться важкі бої, росіяни продовжують вести штурмові дії високої інтенсивності та постійно підтягують нові резерви.

Фото: 56 окрема мотопіхотна Маріупольська бригада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-