Британська розвідка проаналізувала ситуацію з корупцією в російській армії

Британська розвідка проаналізувала ситуацію з корупцією в російській армії

Укрінформ
Розвідка Великої Британії у своєму зведенні оцінила ситуацію з корупцією у російські армії, яка суттєво підриває її ефективність на полі бою.

Про це у соцмережі Х повідомило Міністерство оборони Британії, передає Укрінформ.

Як зазначається, після аналізу понад тисячі випадків військового хабарництва незалежна російська газета "Верстка" опублікувала статтю про корупцію в російській армії. Їхнє дослідження виявило схеми корупції та систему хабарів, які використовують російські військовослужбовці та їхні командири.

Хабарі давали або вимагали за різні «послуги», такі як: відпустка, атестація з фізичної підготовки, військове звання, водійські права, уникнення дисциплінарних стягнень за користування смартфонами або за перебування в нетверезому стані.

Після лютого 2022 року набір «послуг» було розширено шляхом включення довідок про поранення, нагород за участь у війні в Україні та уникнення відправки на бойове завдання.

«Верстка» опублікувала розцінки на ці «послуги», які варіюються від 40000 рублів (понад $440) за відстрочку від відправки на фронт до 1 мільйона рублів (понад $11000) за довідку про поранення.

Читайте також: Військові сказали, як швидко відновиться ворожа армія і як використати цей час

Британська розвідка наголошує, що корупція вже давно є проблемою в російських збройних силах і нагадує про журналіста Дмитрія Холодова, який розслідував військову корупцію в 1990-х роках і був убитий в Москві в 1994 році.

«Цілком ймовірно, що корупція суттєво підриває ефективність російської армії. Існує лише незначний шанс, що буде досягнуто значного прогресу в зниженні рівня корупції», – йдеться у зведенні.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 2 лютого 2024 року ліквідували близько 387 060 російських загарбників, з них 830 осіб – за минулу добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-