Військові сказали, як швидко відновиться ворожа армія і як використати цей час

Військові сказали, як швидко відновиться ворожа армія і як використати цей час

Відео
Укрінформ
На відновлення побитої під час вторгнення армії у ворога піде від трьох до п’яти років і Україна має використати цей час для стратегічних змін у своїй обороні.

Таку думку висловили заступник керівника Центру протидії дезінформації РНБО, лейтенант ЗСУ Андрій Коваленко та офіцер управління 12 бригади "Азов" НГУ Дмитро "Дипломат" в ефірі спільного проєкту Укрінформу та ЦПД "Про війну".

“Зараз вона (ворожа армія — ред.) складається переважно з мобілізованих, які все ж не так сильно навчені, як професійна армія. Для того, щоб відновити професійну армію, а саме сухопутні війська, які були побиті в першій половині 2022 року, за різними аналізами, у ворога піде 3-5 років. Це відновлення техніки, особового складу, контрактна армія тощо. Цей люфт існує для нас, щоб ми зробили стратегічні зміни, вийшовши від оборони до певних успіхів на фронті”, - вважає Коваленко.

Дмитро "Дипломат" вважає, що цей час Україна має використати насамперед для налагодження виробництва власної зброї, щоб почуватися впевненіше.

Читайте також: Військові закликають налагодити виробництво РЕБ у достатній кількості

“Шкода, що ми живучи на спільному кордоні з нашим історичним ворогом цього (виробництво власної зброї — ред.) не розуміємо. Якщо ми не будемо виробляти власну зброю і себе захищати, то нас знищать. Тільки так треба мислити, щоб вижити”, - переконаний військовий.

Як повідомлялося, спільний проєкт Укрінформу та Центру протидії дезінформації "Про війну" створений з метою подолання дезінформаційних кампаній РФ, відвертого обговорення найважливіших проблем суспільства, пов’язаних з війною, і поширення правди про армію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-