У ЗСУ вперше почали видавати жіночу військову форму

У ЗСУ вперше почали видавати жіночу військову форму

Фото
Укрінформ
До ЗСУ вже почали постачати 50 тисяч комплектів жіночих літніх польових костюмів.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба Міноборони.

«Військовослужбовиці ЗСУ вперше отримали комплекти літніх польових костюмів, які виготовлені з врахуванням жіночих антропометричних параметрів. У нову форму внесли конструктивні елементи, що дозволяють жінкам-військовослужбовцям почуватися комфортно під час виконання завдань в польових умовах та пунктах постійної дислокації», - йдеться в повідомленні.

У ЗСУ вперше почали видавати жіночу військову форму / Фото: Міністерство оборони України

Як зазначається, костюми виготовляють у розмірах від 40 до 64, зрості від 146 до 188 сантиметрів та у двох повнотних групах: ІІ та ІІІ. Моделі розробляв відповідний підрозділ ЗСУ – разом з громадськими організаціями та українськими виробниками. Вони проходили військово-дослідні випробування в одній з військових частин.

За словами заступниці міністра оборони Наталії Калмикової, в українській армії нині служать десятки тисяч жінок. Із них близько 5 тисяч перебувають на передовій, і їх кількість лише зростатиме.

Читайте також: Жінки-військові: як зібрати захисницю на фронт

«Вже зараз ми бачимо дедалі більшу зацікавленість жінок в залученні до Збройних Сил на добровільній основі. Наше завдання – створити гідні умови для їхньої служби», – зазначила Калмикова.

В пресслужбі також повідомили, що наразі сформовано та надано до ДП МОУ «Агенція оборонних закупівель» заявку на закупівлю у 2024 році 65 тисяч комплектів жіночих літніх польових костюмів та 100 тисяч комплектів жіночої білизни. У січні 2024 року оголошено тендери на закупівлі цих товарів.

Як повідомляв Укрінформ, 10 серпня 2023 року жіночу літню форму офіційно поставили на забезпечення української армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-