Сапери знешкодили два російські дрони «Герань»

Сапери знешкодили два російські дрони «Герань»

Фото, відео
Укрінформ
Вибухотехніки поліції знешкодили два російські безпілотники, збиті під час атак по Харкову та Миколаївській області.

Як передає Укрінформ, про це Національна поліція України повідомляє у Фейсбуці.

Російські ударні безпілотники «Герань-2», які атакували цивільне населення, несли на борту близько 45 кг вибухової речовини. Фахівці вибухотехнічної служби поліції вилучили та знищили бойові частини снарядів у безпечному місці на відстані від населених пунктів.

Один із безпілотників, збитий українськими захисниками, виявили в полі поблизу села у Миколаївській області.

«Бойова частина «Герані» знаходилася у зведеному стані з підривачем. Вибухотехніки провели спеціальні підготовчі роботи та знищили її шляхом підриву», - повідомив старший інспектор відділу вибухотехнічної служби Головного управління Національної поліції у Миколаївській області Сергій Микитин.

Читайте також: Сапери ЗСУ «очищатимуть» деокуповані території за допомогою іноземних комплексів GCS-200

На Харківщині смертельну небезпечну бойову частину збитого БПЛА «Герань-2» поліцейським довелося вручну виносити з території домогосподарства, вантажити у спеціальний автомобіль і транспортувати за межі міста. Після цього знахідку знищили.

Відео: Нацполіція

«Бойові частини «Герані» дуже небезпечні, вони несуть на борту до 45 кг вибухівки, що еквівалентно 2-3 артилерійським снарядам калібру 152-мм. Один такий безпілотник може вщент рознести приватну оселю. Але наші фахівці навчились переводити їх у доступний для зсуву стан та далі переносити чи перевозити для подальшого дослідження, чи знищення», - зазначив старший інспектор відділу ГУНП в Харківській області Олександр Лемішка.

Як повідомляв Укрінформ, вночі 31 січня Снігурівську громаду на Миколаївщині атакували російські БПЛА типу Shahed-136/131. Пошкоджені склади сільськогосподарського підприємства, будівля магазину. Поранений охоронець.

Фото: Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-