У російському полоні залишаються понад 900 захисників Маріуполя - командир «Азову»

У російському полоні залишаються понад 900 захисників Маріуполя - командир «Азову»

Укрінформ
У російському полоні продовжують лишатися 900 захисників Маріуполя.

Про це написав у Фейсбуці командир 12-ї бригади спеціального призначення «Азов» НГУ, підполковник Денис Прокопенко «Редіс», передає Укрінформ.

Зокрема, він привітав обмін 207 українських військовослужбовців, який відбувся 31 січня.

Читайте також: Юсов про сьогоднішній обмін: Серед 207 військовополонених 40 - поранені і важкохворі

«Щасливий за кожного, хто здобув свободу, та бажаю якнайшвидшого відновлення. Щиро вітаю зі звільненням із ворожої неволі двох бійців 12-ї бригади «Азов» НГУ, які після розширення підрозділу «Азов» із полку до бригади, стали частиною нашої військової родини. Проте мою радість за їхнє повернення затьмарює, що рідні бійців, які тримали оборону Маріуполя у складі полку «Азов», знову не побачать у списках імена своїх близьких. За всі обміни з початку повномасштабного вторгнення лише кілька разів у них з’являлися імена моїх побратимів. Хоча минуло понад півтора роки від отримання наказу на припинення оборони Маріуполя», - зазначив Прокопенко.

За його словами, «у російському полоні продовжують лишатися понад 900 азовців, які гідно тримали оборону Маріуполя та протягом 86 діб не давали противнику своєчасно перекинути сили та засоби, щоб розвивати успіх в напрямку Запоріжжя».

Читайте також: 19 місяців полону: родичі «азовців» заявляють, що РФ приховує інформацію про 1600 бійців

Прокопенко додав, що нині азовці ведуть важку боротьбу з окупантами в лісах Кремінної, знищують та беруть у полон російських військових і продовжують вірити, що відповідні структури докладають достатніх зусиль для звільнення українських героїв.

Як повідомлялося, під час п’ятдесятого обміну полоненими, який відбувся 31 січня, з російського полону повернули 207 українських захисників, серед яких 95 представників ЗСУ, 56 нацгвардійців, 26 прикордонників, 29 воїнів Територіальної оборони та один представник Національної поліції.

Фото ілюстративне: Азов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-