Військові закликають налагодити виробництво РЕБ у достатній кількості

Військові закликають налагодити виробництво РЕБ у достатній кількості

Відео
Укрінформ
Загарбники активно використовують мобільні системи радіоелектронної боротьби на своїх БпЛА, натомість Силам оборони таких засобів бракує.

Про це йшлося у сьогоднішньому випуску спільного проєкту Укрінформу і Центру протидії дезінформації при РНБО «Про війну».

“Нам доставляє труднощі відсутність якісної роботи РЕБів. Наші хлопці дуже сильно страждають від дронів-камікадзе. Ми закликаємо Міноборони й оборонпром звернути увагу не лише на виробництво дронів, а й РЕБів. Бо наші хлопці незахищені. Ворог навчився досить якісно відстежувати наші мобільні групи, автівки та атакувати їх дронами-камікадзе. У нас із цим відчутні проблеми”, - наголосив офіцер управління 12 бригади «Азов» НГУ Дмитро «Дипломат».

Водночас керівник Центру протидії дезінформації РНБО лейтенант Андрій Коваленко зауважив, що у контексті застосування РЕБ ворог удосконалюється.

“Ворог вішає мобільні РЕБи на “Орлани” (дрони — ред.), прикриваючи від наших FPV-камікадзе роботу своїх танків. Відповідно “Орлани” важко збиваються. Тобто ворог активно розвивається, ми маємо забути про те, що воюємо з якимись “чмобіками”, - заявив Коваленко.

Він наголосив на тому, що ВПК слід налагодити виробництво у достатній кількості БпЛА та РЕБ як важливої складової ведення бойових дій, залучивши до цього молодих інженерів і студентів.

Читайте також: У Повітряних силах розповіли, як Україна нарощує засоби РЕБ

“Маємо об’єктивно визнати, що це складна війна, нам потрібні підготовлені резерви, відповідні технології, і ми маємо стимулювати молодих інженерів, студентів вишів — КПІ, Авіаційного університету йти у ВПК і працювати на виробництво дронів і РЕБів”, - переконаний Коваленко.

Як повідомлялося, спільний проєкт Укрінформу та Центру протидії дезінформації «Про війну» створений з метою подолання дезінформаційних кампаній РФ, відвертого обговорювання найважливіших проблем суспільства, пов’язаних з війною, і поширення правди про армію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-