У Повітряних силах розповіли, як Україна нарощує засоби РЕБ

У Повітряних силах розповіли, як Україна нарощує засоби РЕБ

Укрінформ
Нарощування засобів радіоелектронної боротьби (РЕБ) є пріоритетним для України.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Укрінформ.

"Це те, що допомагає збивати принаймні їхню навігацію, щоб вони не вражали критично важливі для життя українців об'єкти, ну і військові об'єкти, зокрема. Нарощення засобів РЕБ буде пріоритетним для нас. І до повномасштабного вторгнення було виробництво, воно є і сьогодні серйозно навантажене. Де саме, і як, не будемо розповідати", - сказав Ігнат.

Він зазначив, що РЕБами забезпечується військо і через західних партнерів. Водночас Ігнат наголосив, що таких засобів необхідно більше, тому до виготовлення РЕБів долучаються ті підприємці, які можуть їх виготовляти.

"Але тут треба бути дуже обережними, дивитися на скільки він ефективний. Для того, щоб не було марної надії, що він може вберегти життя, а вийде зовсім навпаки. Тому треба ретельно перевіряти. І необхідно навчати людей користуватися ним, тому що це високотехнологічна річ", - сказав Ігнат.

Читайте також: У Повітряних силах вивчають перехоплені «Шахеди» для покращення роботи РЕБ

Як повідомлялося, Акціонерне товариство «Українська оборонна промисловість» розпочинає партнерство з чотирма литовськими компаніями, які спеціалізуються на створенні прицілів, зокрема тепловізійних, сучасних систем дистанційного ініціювання підриву, засобів РЕБ, зв’язку тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-