Росіяни знову впустили авіабомби на власну територію: розвідка Британії назвала причину

Росіяни знову впустили авіабомби на власну територію: розвідка Британії назвала причину

Укрінформ
Збільшення кількості випадкових скидів боєприпасів на російські міста, ймовірно, свідчить про певну втому повітряних і наземних екіпажів російської армії.

Про це у соцмережі Х повідомило Міністерство оборони Великої Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

У звіті згадується випадок, коли 27 січня російські літаки випадково скинули дві некеровані авіабомби ФАБ-250 на два російські села у Бєлгородській області. Тоді перший боєприпас упав на ферму на хуторі Постников, а другий – на вулицю в селі Стрілецьке, що призвело до евакуації до 150 цивільних осіб у радіусі 500 метрів.

Експерти зазначили, що це вже четверте випадкове скидання російських боєприпасів на території РФ цього місяця, тоді як загалом за рік таких інцидентів було п’ять, найперший з яких стався 20 квітня 2023 року в Бєлгороді.

У зведенні йдеться, що неможливо підтвердити, чи подібні інциденти відбуваються через неналежне виконання процедури при озброєнні літаків перед вильотами, чи через погане виконання екіпажами своїх обов’язків під час виконання завдань.

Читайте також: Сили оборони знищили на лівому березі Дніпра два ворожі човни та два дрони-розвідники

«Швидше за все, це поєднання і того, й іншого. Зростання частоти таких інцидентів, ймовірно, свідчить про певну втому повітряних і наземних екіпажів на російській лінії фронту, а також про їх недостатню підготовку», – вважають аналітики Міноборони Британії.

У попередньому зведенні британська розвідка повідомила, що російські війська втратили велику кількість техніки з початку повномасштабного вторгнення в Україну, але зберігають здатність відновлювати втрати і продовжувати війну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-