Британська розвідка проаналізувала кількість втраченої від початку війни російської техніки

Британська розвідка проаналізувала кількість втраченої від початку війни російської техніки

Укрінформ
Російські війська втратили велику кількість техніки з початку повномасштабного вторгнення в Україну, але зберігають здатність відновлювати втрати і продовжувати війну.

Про це в соцмережі Х повідомило Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Зазначається, що з 24 лютого 2022 року по 25 січня 2024 року російські сухопутні війська, ймовірно, втратили в Україні приблизно 2600 танків і 4900 інших бойових броньованих машин (ББМ). У 2023 році війська окупантів могли втратити на 40% менше техніки, ніж у 2022-му.

«Дуже ймовірно, що зменшення втрат бронетехніки відбулося через посилення позиційного характеру війни в 2023 році, а також через те, що значну частину року Росія провела в оборонній позиції», - вважають у розвідці.

З початку жовтня 2023 року зс РФ перейшли в наступ на сході України. За цей період російські втрати бронетехніки зросли, і російські війська, ймовірно, втратили до 365 ББМ і 700 БТР, але «досягли лише незначних територіальних здобутків».

Читайте також: Кількість підпалів військкоматів у Росії за пів року зросла вдвічі - британська розвідка

«Росія, ймовірно, може виробляти щонайменше 100 одиниць бронетехніки на місяць, а отже зберігає здатність поповнювати втрати на полі бою і продовжувати наступальну активність на такому рівні в найближчому майбутньому», - резюмують у Міноборони Великої Британії.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України за тиждень знищили 6080 російських загарбників і 952 одиниці ворожої техніки та озброєння, зокрема 99 танків, 105 безпілотників і 222 артилерійські системи.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-