У Повітряних силах вивчають перехоплені «Шахеди» для покращення роботи РЕБ

У Повітряних силах вивчають перехоплені «Шахеди» для покращення роботи РЕБ

Укрінформ
Українські військові вивчають перехоплені ворожі БПЛА для розробки засобів протидії, а також використовують їх для привернення уваги міжнародних партнерів до важливості санкцій.

Про це повідомив речник Повітряних Сил Збройних Сил України полковник Юрій Ігнат у ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Найцінніше, що ми можемо видобути звідти (з перехоплених українськими військовими або з уцілілих БПЛА типу «Shahed» - ред.), — це інформація про те, чи щось там ворог змінює, чи не змінює», - поінформував він.

Водночас Ігнат акцентував, що головне — «взяти ті вцілілі рештки, в черговий раз показати нашим партнерам, чиї запчастини використовують Іран і Росія для виготовлення зброї для знищення українців».

Окрім того, Ігнат зауважив, що такі вцілілі БПЛА вивчаються українськими військовими з метою «дослідити, як він працює, як ми можемо впливати на нього різними засобами, зокрема, засобами РЕБ».

Читайте також: Більшість мікросхем у зброї РФ мають американське та європейське походження - Bloomberg

«Потрібно робити все для того, щоб посилити контроль санкцій, щоб не допустити, або принаймні зменшити постачання цих запчастин», - резюмував речник Повітряних сил.

Як повідомляв Укрінформ, цієї ночі було знищено вісім ворожих БпЛА у межах Миколаївської Дніпропетровської, Хмельницької та Рівненської областей.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-