Україна має стати жорсткішою у стратегічних комунікаціях - британська експертка

Україна має стати жорсткішою у стратегічних комунікаціях - британська експертка

Ексклюзив
Укрінформ
Збройні сили України - єдина армія в Європі, здатна захистити себе, тому треба бути жорсткішими в комунікаціях і водночас не боятися визнавати помилок.

Про це в інтерв’ю Укрінформу заявила британська експертка з питань стратегічних комунікацій, наукова співробітниця кафедри воєнних досліджень Королівського коледжу Лондона доктор Джейд Макглінн.

«Потрібно робити більше - бути не грубим, але майже жорстким і сказати: "Добре, слухайте, як ви думаєте, що станеться, якщо ми програємо? А станеться ось що. І що ви тоді будете робити?"».

Визнаючи заслугу українських комунікаційників у 2022 році, експертка підкреслює, що тези, які працювали на той момент, вже неактуальні.

Вона закликала українців продовжувати адаптувати месиджі під конкретні цільові авдиторії, але риторику про «цінності» експертка більше не вважає доцільною до використання.

«Звертайтеся до людей через їхнє ставлення до грошей, апелюйте до їхніх стратегічних інтересів та інтересів безпеки. І ми вже бачимо, як Україна робить це, зокрема, щодо Африки. Я думаю, це робиться дуже розумно», - зазначила вона.

Читайте також: Зеленський сподівається, що США й далі допомагатимуть Україні, бо Європі одній не впоратися

Макглінн підкреслила, що «єдина армія, здатна захистити себе в Європі на сьогодні, - це ЗСУ».

«Тому я вважаю, що настав час трохи поговорити відверто. Україна вже має велику довіру, особливо в Британії. І я думаю, що варто чесно визнавати, що вам сьогодні непросто… Ви воюєте з російською армією - звичайно, це важко. І я думаю, нормально казати, що іноді, можливо, робитимуться помилки, що ми всі живі люди», - заявила дослідниця.

Вона додала, що немає необхідності постійно контролювати інформаційне середовище.

«Я думаю, люди загалом трохи втомилися від цього контролю. Тож говорити чесно й відкрито як люди, що переживають жахливі часи, з тими, хто може чимось допомогти, - це найкращий підхід до будь-якої комунікації», - підсумувала Макглінн.

Читайте також: У Силах безпеки й оборони запровадили ще 18 стандартів НАТО

Як повідомлялося, постійний представник України при ООН Сергій Кислиця заявляв, що постпред РФ Василь Небензя намагається налаштовувати країни Африки проти України, маніпулюючи показниками гуманітарної допомоги від ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-