У ГУР назвали заяви Путіна щодо Іл-76 лукавством, бо росіяни не раз збивали свої літаки

У ГУР назвали заяви Путіна щодо Іл-76 лукавством, бо росіяни не раз збивали свої літаки

Укрінформ
Заява президента РФ Володимира Путіна про неможливість збиття Іл-76 російською ППО з огляду на встановлену на російських бортах систему “свій-чужий” є лукавством.

Про це сказав представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов у ефірі програми “Свобода. Ранок” (“Радіо Свобода”), передає кореспондент Укрінформу.

“Щодо слів людини, схожої на Путіна, у цій ситуації, то він, як завжди, лукавить. Неодноразово фіксувався “дружній вогонь” і збиття російськими засобами протиповітряної і протиракетної оборони російських літаків у різних куточках і РФ, і окупованих територій, і поруч з лінією фронту. Окрім того, якщо говорити про систему “свій-чужий”, вона не завжди спрацьовує, а у випадку розрахунків ПЗРК, якими також насичений Бєлгород, це взагалі не є аргументом. Тому, звичайно, ці слова є швидше виправданням”, - сказав Юсов.

Читайте також: Буданов - про падіння Іл-76: Жодна сторона не може достеменно відповісти, що сталося

Представник ГУР зазначив, що під час засідання Ради Безпеки ООН Росія не надала жодних подробиць щодо падіння літака Іл-76.

“Ми справді розраховували, що там, крім потоку якихось пропагандистських заяв, буде наданий фактаж. Ми нічого нового не побачили”, - заявив Юсов.

Читайте також: Падіння Іл-76: Юсов розповів, як Росія підтвердила Україні список на обмін

Як повідомлялося, за даними російських Телеграм-каналів, 24 січня у Бєлгородській області РФ розбився літак Іл-76, який використовують для перевезення військової техніки і десанту.

Джерела у ЗСУ зазначили, що цей літак перевозив ракети для ЗРК С-300, які росіяни використовують для масованих обстрілів Харківщини та інших прикордонних регіонів України.

У Міноборони РФ стверджують, нібито в літаку “перебували 65 полонених українських військовослужбовців”, шестеро членів екіпажу і троє супроводжуючих.

Юсов заявив, що обмін полоненими між РФ та Україною мав відбутися 24 січня. За його словами, оприлюднена російською стороною інформація про те, що військовополонені могли перебувати у літаку Іл-76, який впав у Бєлгородській області, перевіряється.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна наполягатиме на міжнародному розслідуванні ситуації навколо падіння російського літака Іл-76 у Бєлгородській області РФ.

Юсов поінформував, що РФ не надає згоди на проведення міжнародного розслідування авіатрощі літака Іл-76.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-