Війна була б зовсім іншою, якби ЗСУ могли бити по Росії західною зброєю - командувач ВМС

Війна була б зовсім іншою, якби ЗСУ могли бити по Росії західною зброєю - командувач ВМС

Укрінформ
Україна швидше б здобула перемогу у війні, якби мала дозвіл застосовувати західну зброю по цілях у Росії.

Про це заявив командувач Військово-морських сил Збройних сил України віцеадмірал Олексій Неїжпапа в інтерв’ю Sky News, передає Укрінформ.

«Як військовий скажу: ворог, знаючи бойові можливості Збройних сил України, відповідно реагує на наші дії. Тому, звісно, якби у нас були необмежені можливості, повірте, війна пішла б зовсім інакше. Якби Україна мала ті чи інші види далекобійної зброї, які можна використовувати глибше на території ворога, звісно, ворог поводився б інакше, зокрема й на полі бою», - сказав він.

За словами Неїжпапи, Путін поводиться як дрібний гангстер, який знає, що якщо йому відповідатимуть ударом на удар, він не стане битися далі.

«Якщо він зрозуміє, що Україна може дати відсіч і завдати йому по-справжньому болю, він, звичайно, відмовиться від цього всього», - додав командувач ВМС ЗСУ.

Він також зазначив, що Україна «із радістю» прийняла б два британські фрегати HMS Westminster і HMS Argyll, які Королівському флоту, ймовірно, доведеться достроково списати через брак моряків.

Читайте також: Британія від початку війни допомогла підготувати 60 тисяч українських військових

«Звичайно, ВМС потрібні бойові кораблі, тому що ми розуміємо, що без кораблів немає ВМС. Тому, якщо буде прийняте таке рішення щодо можливості передачі (Україні – ред.) двох фрегатів ВМС, ми будемо дуже раді», - сказав командувач ВМС.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні у Британії офіційно оголосили про створення морської коаліції на підтримку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-