Прем'єри Данії та Чехії обговорили нагальну потребу України у боєприпасах

Прем'єри Данії та Чехії обговорили нагальну потребу України у боєприпасах

Укрінформ
Прем'єр-міністри Данії та Чехії Метте Фредеріксен та Петр Фіала обговорили термінову потребу України у боєприпасах.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сторінці канцелярії прем’єр-міністра Данії у соцмережі Х.

«Україні терміново потрібно більше боєприпасів. Я обговорювала це з моїм колегою прем'єр-міністром (Чехії – ред.) Фіалою сьогодні вранці. Данія та Чехія тісно співпрацюють у питанні надання допомоги Україні», - зазначила вона.

За словами Фредеріксен, вони з Фіалою домовилися обговорити це нагальне питання на саміті ЄС наступного тижня.

Окрім цього, у п’ятницю Фредеріксен приймала з візитом прем'єр-міністра Болгарії Ніколая Денкова. Сторони, зокрема, обговорили війну в Україні. «Рада вітати сьогодні прем’єр-міністра Денкова в Данії. Ми провели гарну розмову про війну в Україні, міграцію, енергетику, «зелений» перехід та майбутню позачергову зустріч Європейської ради», - зазначила вона.

Читайте також: Пісторіус пообіцяв Україні системи ППО, танки, спецтехніку та боєприпаси

Як повідомляв Укрінформ, 22 січня у Брюсселі відбулася Рада міністрів ЄС із закордонних справ. Головні європейські дипломати узгодили позиції навколо врегулювання кризи на Близькому Сході, а також щодо продовження фінансової і військової підтримки України.

Ця дискусія відбулася напередодні спеціальної зустрічі Європейської ради, яка 1 лютого розгляне зміни до багаторічного бюджету ЄС на 2024-2027 роки та має підтримати створення так званого Українського фонду у розмірі 50 мільярдів євро для бюджетної підтримки України та для її повоєнного відновлення впродовж наступних чотирьох років. Попередня спроба затвердити такий бюджет у грудні 2023 року була заблокована Угорщиною.

Фото: The Washington Post

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-