У ЗСУ сказали, чому Росія зараз може не застосовувати «Калібри»

У ЗСУ сказали, чому Росія зараз може не застосовувати «Калібри»

Укрінформ
Те, що росіяни давно не застосовували по українській території «Калібри», може бути пов’язане зі складністю обслуговування тих агрегатів, з яких випускаються ці ракети, і спробами приспати пильність українців.

Про це у ефірі телемарафону «Єдині новини» заявила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, відповідаючи на питання, чому росіяни зараз не застосовують «Калібри», передає кореспондент Укрінформу.

«Ми спираємося на аналітику і будемо говорити, що використання «Калібрів» останнім часом дуже рідке. Але є розуміння, що вони дійсно мають складнощі з обслуговуванням тих агрегатів, з яких випускаються «Калібри», і завантаженням самих «Калібрів», бо вся ця логістика і інфраструктура зосереджена у Криму, а базуються ракетоносії з метою збереження у Новоросійську. Тому очевидно, що це може бути такою причиною», - зазначила вона.

Читайте також: Росія тримає у Чорному морі три носії «Калібрів»

За її словами, їхнє перебування на чергуванні говорить про те, що «Калібри» готові бути застосованими і коли це станеться, українські військові зараз не можуть вирахувати абсолютно точно.

«І цілком імовірно, що, весь час перебуваючи на чергуванні і не будучи застосованими («Калібри» - ред.), вони (росіяни - ред.) можуть таким чином присипати пильність, нібито вони не будуть використовувати «Калібри», не можуть, не здатні. А в цей час завдати підступного удару. Тому я закликаю не втрачати пильності, аналізувати всю готовність ворога і бути готовими їй протидіяти», - заявила Гуменюк.

Читайте також: Через загрозу Росії НАТО збільшує запаси зброї для себе і допомоги Україні - Міноборони

Як повідомлялося, за словами речника добровольчої армії «Південь» Сергія Братчука, не виключено, що на знищеному російському великому десантному кораблі «Новочеркаськ» були «Калібри».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-