Росія збільшила кількість ракетоносіїв у Чорному морі, загальний залп - 16 «Калібрів»

Росія збільшила кількість ракетоносіїв у Чорному морі, загальний залп - 16 «Калібрів»

Укрінформ
Активність ракетоносіїв в Чорному морі залишається високою, не виключено їх використання під час майбутнього удару по Україні.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» зазначила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк.

«Наразі активність ракетоносіїв залишається високою. Три перебувають на бойовому чергуванні: 1 надводний, 2 підводні. Загальний залп «Калібрів» складається до 16. Така конфігурація ракетоносіїв тримається вже досить довгий час», - зазначила Гуменюк.

За її словами, ворог майже не залучав на початку року ракетоносії, але потім, попри шторм, вивів, зафіксував і зараз проводить ротацію, поповнення, але не прибирає ракетоносії з бойового чергування.

«Це може свідчити і про підготовку до майбутнього удару із застосуванням ракет морського базування, а також може бути спрямовано і на розосередження зусиль ППО під час повітряних атак з використанням саме ракет повітряного базування або застосуванням балістики, те що ворог останнім часом тримає в пріоритеті. Морські ракетоносії, перебуваючи на чергуванні, все ж таки перебирають на себе частину уваги», - сказала Гуменюк.

Читайте також: Атаки «Шахедів»: Гуменюк розповіла про нову тактику росіян

Як повідомляв Укрінформ, Росія на бойовому чергуванні у Чорному морі станом на 08:00 четверга, 25 січня, тримала чотири кораблі, серед яких два носії крилатих ракет "Калібр", загальний залп до 8 ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-