Остін заявив, що у США поки закінчилися гроші для України

Остін заявив, що у США поки закінчилися гроші для України

Укрінформ
У США на цей час закінчилися гроші для допомоги Україні, тож зараз Вашингтон не може постачати Києву ракети та боєприпаси на такому самому рівні, що й рік тому.

Як передає Укрінформ із посиланням на AP, про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін.

"У США скінчилися гроші для допомоги Україні, і ми не в змозі постачати Києву ракети та боєприпаси на тому ж рівні, що й рік тому. Я закликаю цю групу ("Рамштайн" – ред.) ретельніше вивчити (можливості – ред.), щоб надати Україні більше життєво важливих наземних систем протиповітряної оборони та перехоплювачів", - так Остін закликав союзників по "Рамштайну" закрити потреби Києва, поки у США не схвалять відповідні законодавчі ініціативи.

АР також цитує заяву помічниці Остіна з міжнародних справ Селести Валландер, яка повідомила, що Міноборони України щодня отримує звіти про брак у підрозділах озброєння та боєприпасів.

"Це одна з причин, чому ми зосереджуємось на необхідності отримати відповідь від Конгресу, щодо закону, де закладені кошти на допомогу", - додала Валландер.

Читайте також: Пентагон: Брак коштів для України заважає обслуговувати надані раніше озброєння

Як повідомляв Укрінформ, речник Пентагону генерал Патрік Райдер 23 січня заявив, що Контактна група з питань оборони України (формат "Рамштайн"), виділила загалом понад $80 мільярдів військової допомоги Україні та продовжує колективні зусилля, щоб забезпечувати безперервну підтримку.

Водночас Конгрес США досі не може ухвалити запит президента Байдена на додаткові потреби національної безпеки, який містить понад 60 млрд доларів на підтримку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-