Умєров на «Рамштайні»: Ефективність української ППО зросла на третину

Умєров на «Рамштайні»: Ефективність української ППО зросла на третину

Укрінформ
Міністр оборони України Рустем Умєров заявив, що ефективність української ППО від російських ракетних атак зросла на третину та подякував партнерам за постійну підтримку.

Про це він сказав у промові під час відкриття зустрічі Контактної групи з оборони України, текст якої оприлюднений на сайті МОУ, передає Укрінформ.

«Але ворог не припиняє наступальних дій по всій лінії фронту і по всій Україні. Після останнього засідання Контактної групи з питань оборони України в листопаді, Україна зазнала декількох масованих ракетних обстрілів. Лише за два місяці терористичний режим випустив по українських містах понад 600 ракет і понад 1000 «шахедів». Росія відправила на смерть тисячі солдатів. Вони жертвують в середньому 400 солдатами в обмін на один квадратний кілометр землі. З моменту нашої останньої зустрічі Росія втратила понад 54 тисячі солдатів. Проте ворог має необмежений мобілізаційний ресурс», - сказав Умєров.

За його словами, противник використав вшестеро більше артилерійських снарядів, ніж українські сили.

Читайте також: РФ намагається збільшити кількість жертв серед цивільного населення України - Білий дім

«Незважаючи на свої ресурси та перевагу у виробництві зброї, Росія не наблизилася до своїх стратегічних цілей. Вся російська військова машина працює на повну силу, щоб атакувати маленькі українські села. При цьому, навіть за шестиразової артилерійської переваги, ворог не зміг досягти хоча б якогось суттєвого результату. Уявіть, як би змінилася ситуація на полі бою, якби пропорції були 1 до 1. Тому для України вкрай важлива ваша постійна підтримка та збільшення пакетів військової допомоги», - підкреслив Умєров.

Він нагадав, що після останньої зустрічі Росія спробувала нову тактику.

Читайте також: США не мають доказів нецільового використання озброєння, наданого Україні - Остін

«Ворог намагався знайти слабкі місця в нашій системі ППО. Майже вдвічі зросла кількість ракет, запущених по Україні. Кількість випущених ракет зросла більш ніж на третину. І все ж ефективність української ППО від російських ракетних атак теж зросла на третину. Дякуємо за вашу постійну підтримку. Ми також посилюємо нашу оборону на землі, будуючи масштабні фортифікаційні споруди. Ми можемо перехитрити ворога, застосувавши асиметричний підхід. За рахунок інтеграції технологій, навчання, точного прийняття рішень і координації. За рахунок підвищення ефективності підбору персоналу, управління ланцюгом постачання і цифрових рішень. Це забезпечить нам технологічну та стратегічну перевагу», - сказав міністр оборони.

Також він подякував партнерам за підтримку, розвиток українського потенцілу, обмін розвідданими і технологіями, продовження навчання та допомоги.

Як повідомлялося, міністр оборони США Ллойд Остін у вівторок офіційно відкрив засідання Контактної групи з питань оборони України, яке цього місяця проходить у форматі онлайн-конференції. Це засідання присвячене довгостроковим потребам України.

Фото: Міноборони України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-