На Куп’янському напрямку ворог активізував застосування артилерії та мінометів - Фітьо

На Куп’янському напрямку ворог активізував застосування артилерії та мінометів - Фітьо

Укрінформ
На Куп’янському напрямку ворог активно застосовує артилерію та мінометні обстріли, лише за минулу добу було зафіксовано 720 обстрілів.

Про це повідомив начальник служби зв’язків з громадськістю Командування Сухопутних військ Збройних сил України Володимир Фітьо в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Найбільше ворожих атак було відбито на Лимано-Куп'янському напрямку. Ворог тут продовжує свої атакувальні дії. Бойові дії відбувалися поблизу Сеньківки, Макіївки, Тернів, Серебрянського лісництво, Білогорівки», - поінформував він.

Фітьо уточнив, що загалом вся смуга відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» є активною.

За його словами, противник розпочав свої наступальні дії на початку жовтня і продовжує їх проводити.

«Станом на сьогодні на Куп'янському напрямку ворог завдав 14 авіаційних ударів, використовує весь арсенал свого авіапарку - бомбардувальна, винищувальна авіація, гелікоптери вогневої підтримки», - поінформував речник.

Він додав, що армія РФ активно застосовує дрони-камікадзе, «45 дронів було використано лише за минулу добу по Куп'янському напрямку, по наших захисниках».

Водночас начальник служби зв’язків з громадськістю Командування Сухопутних військ ЗСУ відзначив, що дуже активно ворог застосовує артилерію та мінометні обстріли, адже лише за минулу добу було зафіксовано 720 обстрілів.

«Нашим захисникам вдалося знищити 255 окупантів та 98 одиниць військової техніки, серед яких 7 танків, 14 БМП та 2 БТР», - наголосив Фітьо.

Спікер зауважив, що на Бахмутському напрямку ворог також не полишає спроб атакувати українські позиції.

«7 атак відбито поблизу Білогорівки, Кліщіївки, Андріївки. 12 авіаударів, 28 дронів-камікадзе та 552 обстріли артилерійських та мінометних. 134 окупанти наші воїни відправили на концерт Кобзона та знищили 46 одиниць військової техніки», - поінформував він.

Читайте також: Ситуація на Сіверському та Бахмутському напрямках залишається напруженою - Сирський

Речник акцентував, що українські військові перебувають в активній обороні та за кращої нагоди переходять до атакувальних дій, покращують свої тактичні позиції.

Окрім того, Фітьо поінформував, що в районі Горлівки противник не залишає спроб атакувати, але «успіхів у нього на цьому напрямку немає».

За його словами, загалом на Бахмутському напрямку і південніше ворог намагається проводити «якісь радикальні дії» використовуючи різні військові хитрощі, рельєф, погодні умови для того, щоб атакувати українські позиції.

«Це в них не виходить, і, відповідно, наші захисники тримають оборону», - резюмував начальник служби зв’язків з громадськістю Командування Сухопутних військ Збройних сил України.

Читайте також: На Куп'янському напрямку армія РФ тримає 44-тисячне угруповання

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони за добу знищили 960 російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-