Зеленський вручив нагороди військовим і цивільним з нагоди Дня Соборності

Зеленський вручив нагороди військовим і цивільним з нагоди Дня Соборності

Фото, відео
Укрінформ
З нагоди Дня Собороності України Президент Володимир Зеленський вручив нагороди військовими та цивільним, які відзначилися у захисті держави.

Про це він повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Шановні присутні, шановні наші воїни, шановні наші медики, лікарі, волонтери, діячі культури, енергетики, представники місцевої влади. Для мене сьогодні честь бути тут, привітати вас всіх з Днем Соборності України», – зазначив він.

Зеленський висловив слова вдячності присутнім за прояв міцності, об'єднання сили, яка була продемонстрована з самого початку російського вторгнення.

«Дякую, що зберегли нашу державу. Дякую, що захистили її. І за це вам велика вдячність від мене особисто, від усього нашого народу», – підкреслив Президент.

Він побажав нагородженим здоров'я та перемоги над ворогом. За словами Зеленського, з такими представниками держави, з такими воїнами, які боронять Україну на передовій, перемога обов’язково буде.

«Я хочу вам, вашим дітям, вашим онукам, дружинам, чоловікам, братам і сестрам побажати побажати перемоги. І це, напевно, сьогодні найголовніше, що всіх нас тримає і заради чого ми всі живемо, працюємо, б'ємося, воюємо. Дякую за все, що ви робите щодня, щохвилини», –підсумував глава держави.

Як повідомляється на сайті Президента, зокрема, нагороду отримали: сержант Олег Бернадський, який у складі штурмового підрозділу захищає Україну на Запорізькому та Донецькому напрямках; солдат Олег Дуженький, який неодноразово здійснював розвідку в тилу противника; морпіх, молодший сержант Сергій Крикливий, який виконував бойові завдання на Миколаївщині, Херсонщині та Донеччині; командир зенітного ракетного дивізіону командування «Південь підполковник Сергій Литвиненко; майор Роман Стрижобик, який планує, організовує та забезпечує виконання бойових завдань на Донецькому напрямку; командир інженерно-саперної роти лейтенант Вадим Тимощук, який виконує завдання у Запорізькій області.

Зеленський вручив нагороди військовим і цивільним з нагоди Дня Соборності / Фото: Офіс Президента

Президент також вручив «Хрест бойових заслуг» старшому солдату Володимиру Тимощуку, який командує мобільною вогневою групою з протиповітряного прикриття оперативного угруповання військ «Дунай»; розвіднику, молодшому лейтенанту Віталію Тулайдану, який виконує бойові завдання на Донеччині, Луганщині, Харківщині; майстер-сержанту Петру Федунову, який неодноразово брав участь у штурмі позицій окупантів, взятті в полон російських військових та евакуації поранених побратимів; командиру патрульного катера старшині 1 статті Олександру Часовському.

Читайте також: Президент у День Соборності: Тільки сильні українці можуть стати єдиними

Крім того, за заслуги у зміцненні української державності, мужність і самовідданість, виявлені в захисті суверенітету й територіальної цілісності України, вагомий особистий внесок у розвиток різних сфер суспільного життя, сумлінне виконання професійного обов’язку та з нагоди Дня Соборності Зеленський вручив ордени князя Ярослава Мудрого ІІІ ступеня, «За заслуги» ІІІ ступеня, «За мужність» ІІІ ступеня, княгині Ольги І та ІІІ ступенів, медалі «За врятоване життя», «За працю і звитягу», а також присвоїв почесне звання «Заслужений лікар України».

На церемонії нагородження також були присутні: головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, міністр оборони Рустем Умєров, начальник Генерального штабу ЗСУ Сергій Шаптала, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, його заступники Роман Машовець та Олексій Кулеба, секретар РНБО Олексій Данілов.

Як повідомлялося, в країні сьогодні відзначають День Соборності. Це свято щороку відзначається 22 січня, у день проголошення в 1919 році Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Свято офіційно встановлене у 1999 році, враховуючи велике політичне та історичне значення об’єднання УНР і ЗУНР для утворення єдиної (соборної) української держави.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-