Українські безпілотники долітають далеко вглиб Росії, далі буде тільки більше - Ігнат

Українські безпілотники долітають далеко вглиб Росії, далі буде тільки більше - Ігнат

Укрінформ
Росіяни сподівалися, що їхній тил буде недосяжним, але тепер отримують удари по інфраструктурі свого військово-промислового комплексу.

Про це в ефірі телеканалу Freeдом заявив речник Командування Повітряних сил України Юрій Ігнат, передає Укрінформ.

«Вони розраховували, що глибокий тил буде в безпеці, що, як мінімум, у нас немає озброєння, яке може туди діставати. Або що Захід у довгостроковій перспективі нічого не буде давати тощо…», - сказав він.

За його словами, у РФ розраховували й на системи протиповітряної оборони (ППО), але перекрити всю територію країни - неможливо.

Читайте також: В ISW пояснили, чому російська ППО погано прикриває Ленінградську область

«На лінії фронту потрібно прикривати армію, прикривати територію Криму, де вже давно серйозний театр бойових дій. Звичайно ж, вони не можуть залишити без прикриття й інші об’єкти на кордоні з Україною - Москва, Петербург, Новгород. Але долетіти туди, як бачите, не становить особливих проблем», - наголосив Ігнат.

Він зазначив, що, звісно, країна-агресор посилюватиме захист тилу додатковими системами ППО, тоді як українська сторона робитиме все щодо їхнього скорочення.

«Українські безпілотники долітають, і далі буде тільки більше. Ефект уже є: горять і нафтобази, і заводи оборонно-промислового комплексу, сидять уже без світла в багатьох регіонах, є напруга на потужності. Якщо ще газ і нафту, об’єкти паливно-енергетичного сектору трішечки підпалити, думаю, буде зовсім весело, а відновлювати все це непросто», - підсумував Ігнат.

Читайте також: Пожежа на російському нафтовому терміналі може спричинити дефіцит у галузі - експерт

Як повідомлялось, 21 січня унаслідок нічної атаки українськими безпілотниками нафтовий термінал «Усть-Луга Ойл» в Ленінградській області зупинив свою роботу. Після атаки всі танкери, які були біля терміналу, відійшли далеко в море. Їхнє завантаження зірване.

Ця атака СБУ завдала не тільки значних матеріальних, але й іміджевих збитків. За даними джерел Укрінформу, росіяни змушені перекидати ще більше установок ППО з фронту на захист тилу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-