Сили оборони у районі Крохмального на Харківщині відійшли на запасні позиції - речник

Сили оборони у районі Крохмального на Харківщині відійшли на запасні позиції - речник

Укрінформ
Речник Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо заявив, що у районі села Крохмального Харківської області Сили оборони відійшли на запасні позиції, аби зберегти життя бійців.

Про це він сказав у ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

«Крохмальне - це був населений пункт, де проживало 45 осіб до початку широкомасштабної війни. Будемо говорити, це 5 будинків... І ці 5 будинків були зруйновані російським агресором. Відповідно, наша основна мета – вберегти життя українських захисників. Їхні позиції були переміщені на підготовлені до цього часу запасні позиції, де вони зараз тримають оборону, не дають ворогу просуватись далі», - сказав Фітьо.

За його словами, загрози для сусідніх підрозділів це не становить, і "те, що відбулось, - це тимчасове явище". Речник нагадав, що лінія фронту щоденно зміщується.

Він також зазначив, що Крохмальне у 2022 році було окуповане Росією, населений пункт відбили під час харківського наступу.

«Зараз безпосередньо кількасот метрів, які вони (окупанти - ред.) захопили, ніякого значення не мають», - заявив Фітьо.

Раніше Інститут вивчення війни (ISW) повідомив, що 20 січня російські війська просунулися вздовж лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна та захопили село Крохмальне.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-