Продовження Росією війни негативно вплине на перспективи її економіки - британська розвідка

Продовження Росією війни негативно вплине на перспективи її економіки - британська розвідка

Укрінформ
Російський центральний банк підвищив процентну ставку на 1% до нової базової ставки в 16%, що пов’язано із зростанням інфляції в РФ через війну проти України.

Про це у соцмережі Х вказує Міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ. 

Зазначається, що це підвищення вже п’яте із липня 2023 року, коли базову ставку було встановлено на рівні 6,5%. 

Російська інфляція продовжила прискорюватися наприкінці 2023 року, збільшившись до 7,5% у річному вимірі в листопаді із 6,7% у жовтні. За оцінками Росстату, інфляція за 2023 рік становить 7,4%, що майже удвічі перевищує цільовий показник Центрального банку.

«Продовження вторгнення Росії в Україну з високою ймовірністю негативно вплине на перспективи російської економіки. Імпорт зростав швидше, ніж експорт, що, вірогідно, сприяло знеціненню рубля з початку війни, що є рушійною силою інфляції. Оскільки Росія нарощує свої оборонні витрати за рахунок інших сфер, ризик перегріву російської економіки залишається ймовірним», - підсумували у розвідці.

Читайте також: Росія не здатна перетворити свою економіку на військову - Данілов

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді минулого року президент Росії Володимир Путін підписав закон про федеральний бюджет на 2024-2026 роки. Згідно з документом, російська влада вперше з радянських часів має намір направити майже третину всіх витрат на армію та оборонно-промисловий комплекс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-