У НАТО розуміють, що Україна протистоїть сильному ворогу, тож потрібні довготривалі рішення - посол

У НАТО розуміють, що Україна протистоїть сильному ворогу, тож потрібні довготривалі рішення - посол

Укрінформ
У штаб-квартирі НАТО розуміють, що Україна протистоїть дуже сильному ворогу, а відтак треба готуватися до довготривалих рішень.

Про це заявила посол України в НАТО Наталія Галібаренко на онлайн-брифінгу на тему: "Співпраця України та НАТО: поточні домовленості й перспективи на 2024 рік" у Медіацентрі Україна – Укрінформ.

"Деякі експерти і медіа "посипають голову попелом", але якраз серед представників штаб-квартири (НАТО) - я кажу про різні рівні - навпаки, є абсолютно адекватне розуміння того, що, можливо, очікування від (українського) контрнаступу були перебільшеними і що війна - це не серія суцільних перемог або поразок", - сказала Галібаренко.

За її словами, всі партнери усвідомлюють, що Україна протистоїть дуже сильному ворогу, який вчиться по ходу війни, зокрема, і у Збройних сил України, і кількісно і ресурсно завжди нас переважатиме.

Посол України при НАТО також акцентувала, що наш рецепт - "воювати якістю, а не кількістю", а це можливо лише за допомогою західних партнерів і за рахунок технічної переваги".

"Наші західні партнери це розуміють, тобто адекватна оцінка ситуації призводить до того, що люди готуються до довготривалих рішень", - зазначила вона.

Читайте також: Залужний обговорив з главою Військового комітету НАТО роль технологій у війні

Галібаренко також нагадала, що на засіданні Ради Україна-НАТО 10 січня її учасники зосередилися на потребах України у системах ППО після ракетних атак Росії 29 грудня і 2 січня, а вчорашнє засідання було присвячене оцінці бойової ситуації в цілому і тим потребам, які мають різні ділянки фронту.

"З боку партнерів були присутні головнокомандувачі. Саме від них надходять пропозиції про технічну підтримку Україні, які потім політично ухвалюються на рівні президентів та урядів. Тому така зустріч була дуже важливою", - наголосила голова Місії України при НАТО.

Як повідомлялося, 17 січня у Брюсселі відбулась зустріч Військового комітету НАТО на рівні керівників оборони, в ході якого відбулося засідання Ради Україна-НАТО. У зустрічі в режимі телеконференції мав намір взяти участь генерал Валерій Залужний, але захід відбувся без його участі. Позицію України виклав військовий представник Місії України при НАТО генерал-майор Сергій Салкуцан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-