Рада Україна-НАТО у Брюсселі відбулася без участі Залужного

Рада Україна-НАТО у Брюсселі відбулася без участі Залужного

Укрінформ
Перша зустріч Ради Україна-НАТО на рівні керівників оборонних відомств відбулася без навіть віртуальної участі головнокомандувача ЗСУ генерала Валерія Залужного, натомість у зустрічі взяв участь Військовий представник України при НАТО.

Відповідне повідомлення оприлюднене сьогодні ввечері на сторінці Місії України при НАТО у Фейсбуці.

«Сьогодні відбулася перша зустріч Ради Україна-НАТО у військовому форматі на рівні керівників оборони. Військовий представник України генерал-майор Сергій Салкуцан від імені головнокомандувача Збройних Сил України генерала Валерія Залужного звернувся до союзників. Він проінформував їх про поточну ситуацію на полі бою, висвітлив пріоритетні потреби Збройних Сил України, закликав збільшити постачання зброї, включаючи системи протиповітряного захисту й ракети», - йдеться в повідомленні.

У Місії додали, що окремо Салкуцан наголосив на важливості організації підготовки військовослужбовців та підрозділів ЗС України у країнах-партнерах.

Як зазначається, військовий представник України обмінявся із керівниками оборони країн НАТО поглядами щодо ймовірних стратегічних завдань Росії у війні на найближчу та подальшу перспективи, окреслив поточні напрямки зосередження основних зусиль російських військ та детально виклав оцінку ситуації на полі бою.

Салкуцан також привернув увагу присутніх воєначальників до варварських методів ведення війни російськими військами, які завдають ракетних ударів та атаки із застосуванням дронів-камікадзе для ураження об’єктів цивільної критичної інфраструктури в глибині території України.

Читайте також: На саміті у Вашингтоні Україна буде одним із пріоритетів - заступник генсека НАТО

Як повідомлялося, сьогодні у Брюсселі проходить засідання Військового комітету НАТО на рівні керівників оборони, в ході якого відбулося засідання Ради Україна-НАТО. 

Фото: місія України при НАТО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-