Проєкт «Про війну»: військові вважають рекрутинг кращим за призов

Проєкт «Про війну»: військові вважають рекрутинг кращим за призов

Відео
Укрінформ
Рекрутинг є більш комфортною формою потрапити на службу в армію, ніж призов.

Таку думку висловили заступник керівника Центру протидії дезінформації РНБО, лейтенант ЗСУ Андрій Коваленко та офіцер управління 12 бригади «Азов» НГУ Дмитро «Дипломат» в ефірі спільного проєкту Укрінформу та ЦПД “Про війну”.

“Чим відрізняється ТЦК від рекрутингу... У ТЦК ти прийшов і невідомо куди тебе розподілять. А в рекрутинг ти подзвонив, спитав, які є вакансії, і тобі кажуть, які потрібні фахівці, питають - куди б ти хотів. Ви приїжджаєте на співбесіду і потім робите свій вибір”, - пояснив «Дипломат».

Він нагадав, що майже всі військові бригади вже мають рекрутингові центри, які слід лише розвивати.

“Потрібно запустити й підтримувати нормальну рекрутингову кампанію бригад, які вже існують. Людині простіше піти служити туди, де в нього вже є знайомі, друзі, де він мав би свій маленький колектив. Треба розкрутити вже діючий механізм рекрутингу, який є в бригадах - 47-ма, 24-та, “Айдар”, 3-тя ОШБ, “Азов”. У кожної бригади плюс-мінус є свій рекрутинговий центр”, - зазначив «Дипломат».

Читайте також: Військові закликали ТГ-канали, блогерів і медіа об’єднатися для протидії ІПСО

Тим часом Коваленко висловився за те, щоб новобранцям надати можливість проходження ВЛК безпосередньо в бригаді, а не в ТЦК.

“І це не те, щоб прибрати ТЦК. Рекрутинг під час повномасштабного вторгнення має розвиватися паралельно з мобілізацією, бо кількість усе ж потрібна в резервах. Але має бути і ця ланка, щоб людина прийшла до бригади, якій довіряє, сходила на ВЛК і повернулася в бригаду, а не в ТЦК. Бо зараз немає довіри, що людина прийшла в ТЦК від бригади, а воєнком не розподілить її кудись”, - зазначив Коваленко, висловивши думку, що систему рекрутингу слід застосувати і в ЗСУ.

Натомість «Дипломат» нагадав, що, наприклад, у Нацгвардії існує ще простіший спосіб набору на службу, ніж рекрутинг.

“Це для тих, хто вагається, не знаючи, як з ним поступлять у ТЦК. Ви зараз маєте змогу напряму обрати в Україні будь-яку бригаду. ЗСУ працюють через ТЦК, а, наприклад, у Нацгвардії, яка належить МВС, — все робиться через військову частину, і це ще простіше. І вас навіть не пошлють у ТЦК, ви робите весь пакет документів через конкретну частину будь-якої бригади Гвардії наступу”, - розповів військовий.

Читайте також: Стефанчук розповів, які зауваження до «мобілізаційного» законопроєкту Рада передала уряду

Як повідомлялося, військові ведучі проєкту "Про війну" вважають, що популярний серед українців заклик "призвати депутатів та дітей депутатів" є надто прямолінійним і результатом некритичного сприйняття дійсності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-