Кордон з Росією на півночі небезпечний: Наєв закликав цивільних слухати поради ВЦА щодо евакуації

Кордон з Росією на півночі небезпечний: Наєв закликав цивільних слухати поради ВЦА щодо евакуації

Відео
Укрінформ
Перебування поблизу кордону з Росією на півночі України є небезпечним для цивільних, заявляє командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Як передає Укрінформ, він наголосив у Фейсбуці, що війна з Росією охопила не лише схід та південь України. Північна операційна зона також не є виключенням.

У прикордонних районах Сумської та Чернігівської областей (як й на всій території країни) діє правовий режим воєнного стану. Щодня ворог завдає по тих територіях вогневе ураження. "Противник використовує різні види зброї, включаючи авіацію, артилерію, міномети та гранатомети, залучає диверсійні групи", - зауважив Наєв.

Як підкреслив командувач, Росія "використовує всі їй відомі й можливі військові вміння, щоб знищити нашу націю, і байдуже, куди влучить випущена ракета, снаряд чи куля. Кордон на півночі нашої країни це лінія зіткнення з ворогом зі всіма притаманними їй бойовими діями".

Читайте також: СБУ провела навчання на випадок прориву російських диверсантів з півночі

Ці бойові дії, наголосив Наєв, можуть призвести до загибелі як цивільних, так і військових, взяття їх в полон та руйнування прикордонних сіл та міст.

"Кожен цивільний має чітко усвідомити, що перебування поблизу кордону з Росією є небезпечним! Щодня військові адміністрації вирішують питання евакуації мешканців з цих областей, так само, як з прифронтових населених пунктів на сході та півдні України", - зазначив генерал-лейтенант.

Читайте також: Наєв показав, як облаштовують оборонні позиції

За словами Наєва, "війна триває, і для того, щоб українські військові могли вести повноцінний обмін вогнем та нищити ворога, не задумуючись, що можуть нашкодити нашим громадянам, кожен свідомий українець має прислухатися до порад військових адміністрацій".

Як повідомляв Укрінформ, у Північній операційній зоні для підтримки особового складу у бойовій готовності збудовані вже близько пів сотні психологічних смуг перешкод.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-