Україна за два роки довела, що може перемогти у війні - Єрмак

Україна за два роки довела, що може перемогти у війні - Єрмак

Укрінформ
Україна довела, що може перемогти у розв'язаній Росією війні, і вчасна підтримка Заходу сприятиме забезпеченню спільної перемоги демократії над диктатурою.

На цьому наголосив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак під час дискусійної панелі “Горизонти України” у межах Всесвітнього економічного форуму у Давосі, передає кореспондент Укрінформу.

За словами керівника ОП, демократичний світ об'єднався і допомагає Україні, яка потребує цієї підтримки для боротьби з російським агресором. 

“Безумовно, ми потребуємо цієї допомоги, і потребуємо її вчасно”, - підкреслив Єрмак.

Як він зауважив, Україна за два роки довела, що може не лише захистити себе, а й перемогти в цій війні.

Фото: Х / Андрій Єрмак
Фото: Х / Андрій Єрмак

“Ми практично зруйнували будь-яке домінування російського флоту в Чорному морі. Попри усі розмови ми відкрили нові коридори для транспортування зерна, не пішли на жодні поступки, вони успішно працюють попри шантаж з боку Росії”,- наголосив Єрмак.

За його словами, пріоритетом для України і Президента Володимира Зеленського є збереження єдності союзників щодо допомоги Україні, а також єдності всередині країни. 

Керівник ОП зазначив, що українці мають високу мотивацію і готові захищати свої цінності та незалежність. За його словами, світ єднається навколо допомоги Україні, свідченням чого стала зустріч у Давосі безпекових радників глав держав. У ній узяли участь представники більш як 80 країн, водночас на першій такій зустрічі їх було лише понад 20, зауважив Єрмак.

Читайте також: Єрмак у Давосі зустрівся із Салліваном - обговорили оборонні потреби України й Формулу миру

“Я думаю, що нам потрібно бути разом. Потрібно вірити і не вагатися, постійно підтримувати, і я абсолютно впевнений, що Україна переможе. І це буде спільна перемога всього вільного світу і дуже чітким сигналом, що демократія переможе диктатури”, - наголосив керівник ОП.

Він також закликав Захід надати Україні більше систем ППО. І тоді, за його словами, значно більше українців, які змушені були виїхати за кордон, зможуть повернутися до своїх домівок. 

Як повідомлялося, у Давосі 15–19 січня проходить Всесвітній економічний форум, який зібрав впливових політиків, економістів, представників бізнесу та громадськості з усього світу. У ньому бере участь і Президент України Володимир Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-