Нам потрібна зброя: «Тайра» у Давосі звернулася із закликом підтримати Україну

Нам потрібна зброя: «Тайра» у Давосі звернулася із закликом підтримати Україну

Укрінформ
Українська військовослужбовиця, колишня бранка РФ, парамедик, волонтер та доброволець Юлія Паєвська («Тайра») звернулася до європейців із закликом підтримати Україну і надати зброю для боротьби проти російської агресії, аби війна не прийшла до них.

Про це «Тайра» сказала у виступі на дискусійній панелі «Жінки на війні: переосмислення сили та стійкості» в Українському домі в Давосі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Вона зазначила, що сьогодні буде голосом тих, хто не може говорити через те, що перебуває або в полоні, або на тимчасово окупованих територіях, не в змозі сказати слово через психологічні чи фізичні проблеми, тих, кого позбавили можливості жити нормальним життям і розмовляти рідною мовою.

«Я бачила, як вмирають люди, як вмирають діти, як вмирає ціле півмільйонне місто Маріуполь. Не дайте нашій країні загинути, підтримайте нас, бо інакше ця біда прийде до вас сюди. Якщо вам здається, що це неможливо, то нам теж здавалося, що це неможливо… Нам потрібна зброя, нам потрібні ваші голоси, аби підсилити мій голос. Говоріть, будь ласка, за тих, хто позбавлений слова, хто не може сказати за себе. Підтримайте нас», - сказала Паєвська.

Читайте також: Глава МЗС Фінляндії: Українці хочуть такого майбутнього, в якому кожна людина має значення

Звертаючись до учасників зустрічі, «Тайра» акцентувала, що сьогодні вони разом з Україною формують майбутнє для наших дітей.

«Ми мусимо дбати про це прямо зараз – не завтра і не післязавтра», - наголосила вона.

Юлія Паєвська («Тайра») - українська військовослужбовиця, парамедик, волонтерка; командир підрозділу «Янголи Тайри» та евакуаційного відділення 61-го війського мобільного госпіталю (2018—2020); дизайнер, президент федерації айкідо «Мутокукай-Україна». З 2014 року як парамедик брала участь у Революції гідності та війні на сході України. 16 березня 2022 року під час облоги Маріуполя потрапила у російський полон, була визволена 17 червня.

Скріншот з відео

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-