Прем'єрка Естонії: Захід має посилити військову допомогу Україні для рішучого удару по РФ

Прем'єрка Естонії: Захід має посилити військову допомогу Україні для рішучого удару по РФ

Укрінформ
Прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас вважає, що Захід має посилити військову допомогу Україні для завдання рішучого удару по РФ, щоб позбавити Росію можливості загрожувати сусідам на довгі роки.

Про це політик заявила в інтерв'ю, передає Укрінформ із посиланням на ERR.

Каллас нагадала, що за оцінкою естонської розвідки у разі гіпотетичного перемир'я в Україні Росії потрібно буде від трьох до п'яти років, щоб поновити військову загрозу на кордоні східних членів Північноатлантичного альянсу.

На думку глави естонського уряду, реалізація цих агресивних планів РФ залежатиме від того, наскільки Захід зможе зберегти єдність та позицію щодо України. У цьому зв'язку Заходу потрібно посилити військову допомогу Україні, щоб вона змогла завдати рішучого удару та позбавити Росію можливості загрожувати сусідам на довгі роки.

Читайте також: Допомога НАТО для України є не благодійністю, а інвестицією в безпеку - Столтенберг

За оцінкою Каллас, НАТО слід застосувати щодо Росії стратегію стримування за аналогією з Холодною війною. Це також передбачає підвищення оборонних витрат усіма членами Альянсу щонайменше до 2,5% ВВП.

У доповіді Департаменту зовнішньої розвідки Естонії зазначається, що Москва вважає Естонію, Латвію та Литву "найуразливішою частиною" НАТО. Водночас ключовим пріоритетом Росії після закінчення воєнних дій в Україні стане швидке відновлення збройних сил, розміщених у західній частині країни.

Читайте також: Зеленський і Блінкен обговорили подальшу оборонну співпрацю між Україною та США

Як повідомляв Укрінформ, 11 січня на спільній з Президентом України пресконференції у Таллінні Кая Каллас закликала інші країни грамотно перерозподілити ресурси, щоб надати їх Україні для протидії російській агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-