«Заморожений конфлікт» є неприйнятним для України - Єрмак

«Заморожений конфлікт» є неприйнятним для України - Єрмак

Укрінформ
Будь які спроби перетворити російську агресивну війну в «заморожений конфлікт» в Україні є неприйнятними для українців та для політичного керівництва країни. Українці протягом двох років довели здатність перемогти у цій війні, та розраховують на продовження допомоги з боку західних партнерів та друзів.

Про це сьогодні у Давосі під час прес-конференції за підсумками четвертої зустрічі радників з національної безпеки та політичних радників лідерів держав світу щодо реалізації української «Формули миру» заявив керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Перш за все, Президент України та вся його команда ніколи не приймуть та не погодяться із «замороженим» конфліктом. Це є неприйнятним для українського суспільства. Українці кожного дня живуть в умовах цієї війни, і коли лягають спати, не певні, що прокинуться. Практично кожного дня й кожної ночі тривають атаки російських ракет і дронів. Ви бачили, що трапилося 29 грудня й 2 січня. Це означає, що ми живемо в реальності, а не в якійсь вигаданій уяві», - зазначив Андрій Єрмак.

Відповідаючи на запитання щодо можливого впливу майбутніх президентських виборів в США на підтримку України, він нагадав, що візити українських делегацій, а також Президента Зеленського до США наприкінці минулого року, зустрічі у Білому домі, в Конгресі, з представниками обох партій та із спікером, у Державному департаменті, ґрунтовні розмови з експертами та людьми, які точно обізнані з американською політикою, дають підстави сподіватися на краще.

«Ми сподіваємося та віримо, що , наприкінці, голосування по новому бюджету (США) з підтримкою для України відбудеться. Я також дуже позитивно розглядаю можливість ухвалення 50 мільярдів євро (Українського фонду на 2024-2027 роки – ред.) нашими європейськими друзями», - зазначив керівник ОП.

Він зауважив, що за два роки жорстокої війни Українська держава та українська нація довели свою здатність перемогти у боротьбі проти агресії Росії.

Читайте також: Умєров у Давосі запропонував створити міжнародну групу щодо виведення військ РФ з України

«Коли я говорю, що впевнений у нашій перемозі, я згадую багато речей. Ми почали отримувати зброю й боєприпаси за кілька місяців після початку (російського вторгнення), але протягом цього часу наші люди, наша хоробра нація, були здатними звільнити Київську область, зупинити російську армію, не дати їй окупувати наші території та не дати їй надалі окупувати наші території. Ми вже звільнили близько 50 відсотків території, що була окупована з 24 лютого 2022 року. Ми , практично, зупинили будь-яку активність ЧФ Росії, який перебазований з Криму у інші місця. Ми не піддалися російському шантажу та відкрили зернові коридори, які і зараз працюють», - підкреслив Андрій Єрмак.

Він нагадав, що цього року Україна не надала Росії жодної можливості окупації нових міст. Так, просто зараз тривають важкі бої навколо Авдіївки та навколо Бахмуту. Це невелике місце, назву якого до війни знали дуже небагато людей у світі, стало символом стійкості. Лише в Бахмуті, де не залишилося жодної цілої будівлі, були знищені більше 20 тисяч «вагнерівців», а загальні втрати росіян у війні проти України вимірюються вже сотнями тисяч.

«Тож це не просто моя віра в перемогу. Україна та українська нація продемонстрували протягом цих двох років, що ми здатні перемогти, безумовно, з допомогою й підтримкою наших партнерів й друзів. Я впевнений, що ця підтримка й ця допомога будуть продовжені», - додав керівник ОП.

Як вже повідомлялося, сьогодні в Давосі, перед початком Всесвітнього економічного форуму, відбулася четверта зустріч радників із питань національної безпеки та політичних радників за участі керівника Офісу Президента України Андрія Єрмака.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-