Фахівці вивчають посилення бойового потенціалу української авіації - командувач Повітряних сил

Фахівці вивчають посилення бойового потенціалу української авіації - командувач Повітряних сил

Укрінформ
Українські фахівці вивчають різні можливості для збільшення бойового потенціалу авіації в цілому.

Як передає Укрінформ, про це командувач Повітряних сил Збройних сил України Микола Олещук заявив у Телеграмі.

Він підкреслив, що повністю підтримує позицію командувача Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковника Олександра Сирського щодо посилення можливостей ударної авіації для забезпечення наступальних та оборонних дій Сил оборони.

Як наголосив Олещук, Повітряні сили розглядали і розглядають різні авіаційні платформи для посилення і подальшого розвитку бойової авіації України.

«У пріоритеті сьогодні, звісно освоєння F-16, на який уже перенавчаються українські пілоти. Втім, наші фахівці вивчають й інші можливості щодо збільшення бойового потенціалу авіації в цілому», - заявив командувач.

Олещук повідомив, що щодня перебуває на постійному контакті з командувачем Сухопутних військ ЗСУ, керівниками угруповань військ, і «ми робимо усе для того, аби забезпечити максимально можливе прикриття військ від повітряних атак ворога на різних напрямках».

Читайте також: В ISW вважають, що українська ППО адаптується до ударів Росії

За його словами, сьогодні на озброєнні Повітряних сил чотири основні типи бойових літаків, поступово їх замінюватиме західна техніка.

«Підкреслюю, - зазначив Олещук, - ми не виключаємо будь-яку допомогу партнерів щодо багатоцільових літаків, штурмової авіації, вертольотів. Звісно, освоєння кожного нового типу літака – складний і не швидкий процес для нас, але ми його пройдемо».

Звісно, наголосив він, «одразу відмовитися від експлуатації радянських літальних апаратів ми не зможемо. Тому поряд із F-16 у небі працюватимуть і МіГ-29, не виключено, що бойові спроможності бомбардувальників Су-24М посилить Mirage-2000D, а штурмовиків Су-25 – A-10 Thunderbolt II».

Як повідомив Олещук, днями обговорили із Сирським перспективні напрямки подальшої роботи у сфері розвитку та зміцнення авіаційної компоненти Повітряних сил та армійської авіації Сухопутних військ, «і робимо все для того, щоб наші війська були прикриті з повітря, і щоби ворог відчув потужний кулак ударної авіації».

Читайте також: Авіація Сил оборони за добу завдала удару по 11 районах зосередження ворога

Командувач ПС також закликав представників медіа, військових експертів «виважено оприлюднювати інформацію і не робити передчасних висновків! А також не задавати незручні питання офіційним представникам виду. Інформація – зброя, яку ворог активно використовує на цьому фронті!».

Як повідомляв Укрінформ, Сирський в інтерв’ю Reuters заявив, що Україні потрібно більше військових літаків для ведення бойових дій, таких як американські штурмовики А-10 для підтримки піхоти та літаки, які можуть запускати крилаті ракети великої дальності.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-