РФ побоюється отримання Україною F-16, тому посилить масовані удари - розвідка Естонії

РФ побоюється отримання Україною F-16, тому посилить масовані удари - розвідка Естонії

Укрінформ
Росія вважає небезпечним надходження винищувачів F-16 на озброєння України, тому в останні тижні завдавала ударів по різних військових об'єктах України, включаючи аеродроми і, ймовірно, продовжить масовані атаки.

Як передає Укрінформ із посиланням на ERR, про це заявив голова розвідцентру Сил оборони Естонії полковник Антс Ківісельг на пресконференції у п'ятницю.

За його словами, останнім часом російська сторона активно використовує бомбардувальники дальньої авіації та ракети "Калібр" для завдання ударів по українських військових, оборонних підприємствах та об'єктах інфраструктури.

"По всій країні були вражені об'єкти енергетичної, портової та залізничної інфраструктури, військові аеродроми, склади зброї та боєприпасів, установи військової підготовки та підприємства оборонної промисловості, які займаються виробництвом та ремонтом озброєнь", – перерахував Ківісельг. За його словами, удари по аеродромах свідчать, що росіяни вважають небезпечним надходження F-16 на озброєння України.

Він зазначив, що тактика російських військ, як і раніше, спрямована на виснаження запасів систем ППО України. Він вважає, що з настанням холодів очікується більше масованих атак з боку Росії, оскільки наразі вона виробляє більше боєприпасів, ніж використовує.

За словами Ківісельга, основним напрямком для російських військ є місто Авдіївка, навколо і всередині якого ведуться бої. Втім, російській стороні досі не вдалося оточити його повністю. Він припустив, що, ймовірно, буде зроблено спробу захоплення або знищення шляхів постачання ЗСУ, які ведуть до Авдіївки, щоб змусити захисників міста або здатися, або відступити на захід, дозволивши російським військам зайняти місто.

"Однак пересування обох сторін відбувається не дуже швидко, оскільки, крім дій противника, маневрування обмежене мінними полями і холодами. Снігопади обмежують ефективне використання безпілотників, за повідомленнями, танкові підрозділи окопуються і використовуються як артилерія, а через ожеледицю для переміщення на позиції використовується лише гусеничний транспорт", – констатував Ківісельг.

Читайте також: Росія цієї зими змінює тактику масованих обстрілів України - британська розвідка

Він додав, що плацдарм ЗСУ на Дніпрі тримається, хоча перебуває під постійним вогнем із закритих позицій і атакується піхотними підрозділами.

Як повідомляв Укрінформ, перша група з шести українських пілотів пройшла базову підготовку до польотів на F-16 у Великій Британії й зараз навчається керувати винищувачами у Данії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-