Міноборони перевіряє усі контракти з компаніями, які можуть бути дотичними до родини Гринкевичів

Міноборони перевіряє усі контракти з компаніями, які можуть бути дотичними до родини Гринкевичів

Укрінформ
Міністерство оборони України наразі проводить аудит всіх контрактів, зокрема, й з тими компаніями, які можуть бути дотичними до родини Гринкевичів.

Про це повідомив заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков, передає Укрінформ із посиланням на Арміяінформ.

За словами Дмитра Кліменкова, компанії зірвали поставки Збройним Силам України по 23 контрактах, а збитки попередньо становлять більш ніж 1,5 млрд гривень. Після аналізу контрактів, виявилось, що, наприклад, договори на поставку військової форми були укладені ще на початку 2023 року за схемою прямих договорів і одноосібного ухвалення рішень. Лише в цьому епізоді дві посадові особи, які працювали у Міноборони, вже під слідством.

«Крім того, афільована до родини Гринкевича компанія виграла один лот на постачання харчів військовим у двох областях, це вже на відкритих торгах в системі ProZorro. Нам стало відомо що ДБР арештувало майно та рахунки компанії цього підприємця, і це вже зміна істотних умов договору, тому Міноборони звернулось з офіційним запитом до ДБР про підтвердження даної інформації, аби мати змогу діяти, розірвати контракти, очікуємо на відповідь», — сказав Кліменков.

Читайте також: Міноборони - про угоду з компанією Гринкевича: Вивчаємо всі деталі «під мікроскопом»

Водночас заступник міністра оборони запевнив, що військові будуть забезпечені харчами.

Як повідомлялось, раніше у Міністерстві оборони повідомили про розірвання договорів із компаніями Ігоря Гринкевича, після того, як стало відомо про його затримання за спробу дати хабар співробітнику Державного бюро розслідувань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-