Коаліція з розмінування обговорила у Вільнюсі потреби України та внесок партнерів

Коаліція з розмінування обговорила у Вільнюсі потреби України та внесок партнерів

Укрінформ
Коаліція з розмінування на чолі з Литвою на підтримку України зустрілася у четвер у Вільнюсі, щоб обговорити потреби Києва та можливий внесок партнерів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє LRT із посиланням на міноборони Литви.

У зустрічі взяли участь представники Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних сил України, а також представники 19 країн-партнерів, до яких по відеозв'язку приєдналися представники шести інших країн.

«Це демонструє єдність держав-партнерів не лише у реагуванні на нагальні потреби, а й у підтримці довгострокового розвитку спроможностей України з розмінування», - сказав директор з питань оборонної політики міністерства оборони Литви Вайдотас Урбеліс.

За його словами, це перша робоча зустріч, на якій учасники намагалися з'ясувати потреби України у сфері розмінування та конкретний внесок кожної країни-партнера по коаліції.

Читайте також: В Україні оновили план першочергового обстеження і розмінування сільгоспугідь

Коаліція на чолі з Литвою має на меті об'єднати і координувати існуючу й майбутню допомогу Україні з розмінування від країн-донорів. Для досягнення цілей коаліції створюється фонд підтримки, в тому числі для придбання інструментів та обладнання для розмінування території України.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Литва схвалила пакет довгострокової військової допомоги Україні на 200 млн євро і вже в січні відправить боєприпаси, генератори, системи детонації, а в лютому – бронетранспортери M577.

Фото: Олександр Павлюк, Telegram

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-