У британській розвідці пояснили, чому росіяни скидають боєприпаси на свої міста

У британській розвідці пояснили, чому росіяни скидають боєприпаси на свої міста

Укрінформ
Аналітики британської розвідки проаналізували випадки, коли Росія незаплановано скидала боєприпаси на міста на своїй території або на окуповані українські населені пункти.

Про це у соцмережі Х повідомило Міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Як зазначається, минулого тижня Росія двічі випадково випустила два авіаційні боєприпаси. Зокрема, 2 січня один із російських літаків випустив боєприпас, пошкодивши дев’ять житлових будинків у Петропавловці Воронезької області, повідомили у міноборони Росії. Другий інцидент стався 8 січня – ідеться про некероване скидання фугасної авіабомби ФАБ-250 на село Рубіжне тимчасово окупованої Луганської області. Обидва випадки були під час бойових вильотів росіян, йдеться у зведенні.

Раніше, 20 квітня минулого року, російський літак Су-34 також мав «аномальний розряд авіаційних боєприпасів» над російським містом Бєлгород.

Читайте також: Операції ЗСУ зменшили покриття російської ППО над кримським регіоном - британська розвідка

«Постійна схильність Росії до інцидентів із боєприпасами, ймовірно, посилюється недостатньою підготовкою та втомою екіпажу, що призводить до поганого виконання тактичних завдань під час місій», – вважають експерти.

Як повідомляв Укрінформ, російські сапери в тимчасово окупованому Рубіжному на Луганщині через сильні морози досі не можуть знешкодити фугасну авібомбу ФАБ-250, яка впала на місто.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-