У ГУР показали бойову роботу спецпризначенців з підрозділу «Кабул 9»

У ГУР показали бойову роботу спецпризначенців з підрозділу «Кабул 9»

Відео
Укрінформ
У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України показали, як бійці спецпідрозділу ”Кабул 9” нищать ворожі цілі.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба ГУР та оприлюднила відповідне відео.

“За період участі у бойових діях воїни спецпідрозділу Головного управління розвідки Міністерства оборони України “Кабул 9” власними силами й засобами спалили ворожих: 12 танків, 25 броньованих машин, 2 літаки Су-25, 11 артсистем, 12 комплексів РЕБ”, - ідеться у повідомленні.

Крім того, у взаємодії з різними оперативно-тактичними угрупованнями Збройних сил України оператори дронів підрозділу допомогли виявити, скоригувати вогонь і знищити 33 САУ, 16 комплексів РЕБ і РЕР, 24 ЗРК, два командні пункти ворога.

У розвідці нагадали, що “Кабул 9” виник на початку повномасштабного вторгнення Росії. За сприяння та участі начальника ГУР Кирила Буданова підрозділ сформували ветерани українських спецслужб і ЗСУ.

Читайте також: ГУР отримало секретні дані з російського підприємства, що виробляє безпілотники «Орлан»

Назва спецпідрозділу - абревіатура, сенс якої відомий лише його воїнам.

Після участі у битві за Київ у Гостомелі та на Броварському напрямку розвідники-спецпризначенці вирушили на південь України, де донині продовжують нищити ворога.

Мінометні розрахунки і снайперські групи підрозділу української воєнної розвідки також працювали під час оборони Бахмута.

Як повідомляв Укрінформ, бійці ГУР знищили два зенітні ракетно-гарматні комплекси російських загарбників "Панцирь с1", розміщені в Бєлгородській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-