Сили оборони відбили майже 40 атак на шести напрямках

Сили оборони відбили майже 40 атак на шести напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України протягом доби відбили дев'ять ворожих штурмів на лівому березі Дніпра та майже 40 атак на інших шести напрямках.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Як зазначається, російські загарбники не полишають наміру вибити підрозділи Сил оборони із плацдармів на лівобережжі Дніпра.

"Протягом доби противник здійснив 9 безуспішних штурмових дії, але українські воїни й надалі утримують зайняті позиції та завдають противнику значних втрат", – ідеться у зведенні.

Загалом на фронті протягом доби, згідно з даними Генштабу, відбулися 55 бойових зіткнень. Підрозділи українських ракетних військ уразили два склади ворожих боєприпасів.

Читайте також: У Криму окупанти змінюють розстановку систем ППО після вдалих ударів ЗСУ - Гуменюк

Російські загарбники протягом доби здійснили загалом 55 ракетних і 16 авіаційних ударів, а також 16 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони і населених пунктах.

Унаслідок ворожих атак є загиблі та поранені серед цивільного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали приватні житлові і багатоквартирні будинки, а також інша цивільна інфраструктура.

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

На Волинському і Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася, ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

Визначені підрозділи Збройних сил Білорусі, за інформацією Генштабу, продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Росія й надалі зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілює зі своєї території населені пункти та нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Читайте також: У Повітряних силах пояснили, чому Росія найчастіше запускає ракети з Каспійського моря

Із артилерії й мінометів на вказаних двох напрямках російські війська обстріляли близько 30 населених пунктів, зокрема Заріччя, Муравейник та Грем’яч Чернігівської області, Фотовиж, Товстодубове і Запсілля Сумської області, Веселе, Бочкове й Бударки Харківської області.

На Куп’янському напрямку Сили оборони України відбили п'ять ворожих атак біля Синьківки Харківської області. На цій ділянці фронту росіяни безуспішно намагалися покращити своє тактичне положення.

Авіаційних ударів загарбники завдали по районах Петропавлівки, Іванівки, Кислівки, Табаївки, Піщаного й Берестового Харківської області. Близько 10 населених пунктів війська РФ атакували артилерійським та мінометним вогнем, зокрема Дворічну, Синьківку, Петропавлівку, Іванівку і Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку українські захисники відбили ворожу атаку східніше від Тернів Донецької області. Від вогню російських мінометів й артилерії на цій ділянці фронту постраждали понад 10 населених пунктів, серед них – Невське й Білогорівка Луганської області, Торське, Верхньокам’янське та Спірне Донецької області.

У районі Новоселівки Донецької області зафіксований удар ворожої авіації.

На Бахмутському напрямку Сили оборони України відбили дві атаки російських військ поблизу Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем загарбників там опинилися понад 10 населених пунктів, зокрема Васюківка, Богданівка, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка і Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку українські оборонці відбили три ворожі атаки в районах Авдіївки, Сєверного й Тоненького та ще 14 – біля Первомайського та Невельського Донецької області.

Від вогню російських мінометів й артилерії протягом доби на Авдіївському напрямку потерпали близько 15 населених пунктів, серед них – Новокалинове, Бердичі, Авдіївка, Водяне і Первомайське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку захисники України продовжують стримувати війська РФ неподалік від Новомихайлівки Донецької області. Сім разів російська армія безуспішно намагалася прорвати там оборону.

Артилерійський і мінометний вогонь загарбники спрямували по Красногорівці, Георгіївці, Максимільянівці, Мар’їнці, Новомихайлівці та Костянтинівці.

На Шахтарському напрямку наступальних (штурмових) дій росіяни не вели, натомість били з артилерії й мінометів по населених пунктах. Під ворожий вогонь потрапили понад 10 міст та сіл, зокрема Вугледар, Пречистівка, Урожайне і Старомайорське Донецької області.

На Запорізькому напрямку Сили оборони України відбили шість ворожих атак південніше від Червоного, західніше від Вербового та північніше від Новопрокопівки Запорізької області. На цій ділянці фронту російська армія намагалася покращити своє тактичне положення.

Читайте також: На Сумщині фіксують найбільшу кількість ворожих ДРГ - Демченко

Понад 15 населених пунктів на Запорізькому напрямку зазнали ударів російських мінометів й артилерії, серед них – Левадне, Малинівка, Гуляйполе, П’ятихатки і Кам’янське Запорізької області.

На Херсонському напрямку російська артилерія вдарила по Херсону, Зміївці, Кринках, Тягинці й Іванівці Херсонської області, а також по Очакову Миколаївської області.

Як повідомляв Укрінформ, з ночі 8 січня російські війська атакували Україну ударними дронами та ракетами різного типу – авіаційними, балістичними, зенітними і керованими. Цілями загарбників були об’єкти критичної, цивільної інфраструктури, промислові та військові об’єкти.

Протиповітряна оборона України знищила вісім ворожих безпілотників типу Shahed-136/131 та 18 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-