СБУ затримала посадовця Укрзалізниці, який шпигував за військовими ешелонами

СБУ затримала посадовця Укрзалізниці, який шпигував за військовими ешелонами

Відео
Укрінформ
Контррозвідка Служби безпеки України затримала у Дніпрі посадовця однієї із вузлових станцій Укрзалізниці, який збирав для росіян інформацію про залізничні маршрути, якими переправляють військову техніку Збройних сил України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

Також агента ФСБ РФ цікавили дані про кількість і тип озброєння, яке доставляють залізним сполученням. Для цього російський агент фіксував місце і час проходження військових ешелонів, а також намагався дізнатися маршрути із зупинками та пунктами призначення.

Насамперед зловмисник намагався отримати максимум інформації щодо переправлення на фронт бойових машин "Бредлі" і танків "Леопард".

За наявними даними, розвідінформація потрібна була загарбникам для підготовки повітряних ударів по залізничних об’єктах регіону.

Таким чином росіяни сподівались порушити логістику постачання озброєння та боєприпасів для ЗСУ.

Читайте також: Кремль використовує Пола Вілана як пішака у своїх політичних іграх - Блінкен

Співробітники СБУ своєчасно викрили ворожого агента, задокументували злочинні дії і затримали його у власному помешканні.

Як встановило розслідування, фігурант був дистанційно завербований ФСБ влітку цього року. У поле зору російської спецслужби він потрапив через свою деструктивну активність у прокремлівських Телеграм-каналах, де схвалював збройну агресію Росії.

Для комунікації з ФСБ агент використовував анонімний чат у популярному месенджері.

Під час обшуків за місцем проживання підозрюваного вилучили мобільні телефони, які він використовував у розвідувально-підривній діяльності на користь Росії.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Він перебуває під вартою. Триває розслідування. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Спецоперацію проводили співробітники СБУ в Дніпропетровській області за сприяння ппарату директора з економічної та інформаційної безпеки Укрзалізниці та процесуального керівництва обласної прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ викрила засновника одного з найбільших агрохолдингів в Україні, який постачав продукти російським військовим на півдні України та надавав свої ангари для зберігання ворожого озброєння та техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-