Більшість іноземних інструкторів для ЗСУ мають бойовий досвід, але є нюанс - Генштаб

Більшість іноземних інструкторів для ЗСУ мають бойовий досвід, але є нюанс - Генштаб

Укрінформ
Більшість іноземних інструкторів, які здійснюють підготовку українських військовослужбовців, мають досвід бойових дій, але з певними застереженнями.

Про це начальник Головного управління доктрин та підготовки (J7) Генерального штабу ЗСУ генерал-майор Олексій Таран повідомив в інтерв’ю АрміяInform, передає Укрінформ.

"Більшість іноземних інструкторів, які здійснюють підготовку наших військовослужбовців, формально мають досвід бойових дій, але є нюанс", - сказав він.

Генерал-майор зазначив, що концепція застосування армії США, Сухопутних військ НАТО передбачає, що "нога бійця ступає на ворожу територію" тільки після досягнення цілей повітряної наступальної операції, коли угруповання противника розгромлені, система управління дезорганізована, воля його до спротиву придушена.

Читайте також: У Генштабі пояснили, як відбувається відбір військових на навчання за кордоном

За словами Тарана, у таких умовах рівень загрози життю військовослужбовця відрізняється від того, з чим сьогодні має справу Україна.

"Це суттєво відрізняється від характеру війни на нашій території, особливостями якої є жорстокі стрілецькі бої "за кожен під’їзд" в урбанізованій місцевості, безперервні "м’ясні штурми" наших оборонних позицій загонами "шторм-z", цілодобовий вогневий вплив переважаючою артилерією противника, перевага ворога в повітрі", - розповів посадовець Генштабу ЗСУ.

Також Таран поінформував, що ЗСУ призначають частину своїх інструкторів, коли направляють підрозділи на підготовку за кордон.

Читайте також: Підготовка за кордоном охоплює всі категорії українських військових - Генштаб

"Тож спільна робота наших та іноземних інструкторів забезпечує належну підготовку військовослужбовців, підрозділів, штабів до війни, передачу бойового досвіду нашим іноземним партнерам, поглиблення взаємодії між ЗС України та ЗС країн НАТО", - резюмував він.

Як повідомлялося, Чехія схвалила продовження навчання українських військових у 2024 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-