У Генштабі пояснили, як відбувається відбір військових на навчання за кордоном

У Генштабі пояснили, як відбувається відбір військових на навчання за кордоном

Укрінформ
Рішення щодо направлення військовослужбовців, підрозділів на навчання за кордон ухвалюється військовим керівником не нижче командира окремої військової частини на основі їхньої відповідності встановленим для кожного "виду" підготовки вимогам.

Про це начальник Головного управління доктрин та підготовки (J7) Генерального штабу Збройних сил України генерал-майор Олексій Таран заявив у інтерв’ю АрміяInform, передає Укрінформ.

"Наприклад, для направлення на базову загальновійськову підготовку відібраний військовослужбовець повинен мати задовільний стан здоров’я, добру фізичну підготовленість, бути психологічно врівноваженим та вмотивованим", - сказав він.

Генерал-майор поінформував, що для направлення на фахову підготовку враховується здобута в минулому військово-облікова спеціальність, у разі, якщо мало місце проходження служби, та наявна цивільна спеціальність, якщо така є.

Читайте також: ЗСУ готують в Україні фахівців для 30 іноземних зразків військової техніки

"Також враховуються виявлені здібності у військовослужбовця, що проявились під час підготовки, або під час виконання бойових завдань на війні. Як приклад, найкращих стрільців направляють для здобуття фаху "снайпер". Військовослужбовців, які мали цивільну спеціальність "фельдшер", — на курси бойових медиків", - зазначив начальник Головного управління доктрин та підготовки (J7) Генштабу ЗСУ.

За його словами, військовослужбовці, які проявили лідерські здібності, можуть відправитися на курси командирів відділень, головних сержантів взводів.

"Вирішальним аргументом, який беруть до уваги під час відбору на навчання майбутніх командирів-лідерів, — наявність бойового досвіду", - сказав Таран.

Як повідомлялося, канадські військові показали, як навчають українських захисників навичкам сучасного бою.

Фото:  АрміяInform.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-