Британська розвідка оцінила можливості російської авіації після збиття Су-34

Британська розвідка оцінила можливості російської авіації після збиття Су-34

Укрінформ
Раніше російська тактична авіація відігравала ключову роль на півдні України, зокрема, під час атак на український плацдарм на східному березі Дніпра. Проте збиття російських військових літаків унеможливило наступальні дії росіян на цьому напрямку.

Про це в соцмережі Х повідомило Міністерство оборони Великої Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Як зазначається, 22 грудня 2023 року українські сили збили три російські бойові літаки Су-34 над півднем України. Після цих втрат повітряно-космічні сили Росії майже повністю припинили пілотовані операції на півдні до кінця грудня 2023 року.

«Існує реальна ймовірність того, що відсутність повітряної підтримки привела до провалу спроби 18-ї загальновійськової армії сухопутних військ Росії звільнити плацдарм», - зазначають у розвідці.

Останніми днями Росія знову посилила тактичні авіаудари навколо плацдарму, проте на нижчому рівні, ніж до збиття літаків.

«Це ще раз демонструє, що нездатність Росії встановити перевагу в повітрі на ранніх етапах російсько-української війни продовжує підривати їхні повсякденні операції», - резюмують у міністерстві.

Читайте також: Олещук підтвердив ураження російського пункту управління на аеродромі в Саках

Як повідомляв Укрінформ, 22 грудня на південному напрямку Сили оборони України знищили три російські винищувачі-бомбардувальники Су-34.

За словами речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, вартість одного Су-34 становить мінімум 50 млн доларів. На сьогодні у Росії на озброєнні десятки таких літаків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-